Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 31 oktober 2015

Ingen rast och ingen ro,

nu är jag på det igen.
Idag Sjuan, i morgon ledig, måndag och tisdag novell och införsäljningstexter till Gloria (hurra!).
Ett halvår kvar tills den kommer, och nu går det fort.

Nionde november ska jag till Forum och Bonnierhuset på Sveavägen för att få Kerstins (redaktörens) alla tusentals påpekanden om ditt och datt. Uttryck, kommateringar, upprepningar. Det är alltid ett sant nöje. Jag älskar det där sista finslipet (jag älskar förresten allt slip. Det blir ju mycket bättre!), sedan har jag några veckor på mig att föra in ändringarna.

När sedan Kerstin har lagt in allt i en PDF, och satt den i "bokformat", får jag och några till ett korrektur. Det är då man hittar detaljer som har missats, som punkt, citattecken etc. Sådant som gärna försvinner under redigeringar när man stryker, flyttar eller lägger till. Inga större ingrepp då (oftast), utan smådetaljer.
Sedan lägger Kerstin in det hon får in från alla oss som korrekturläst, och vysch, så åker manuset till tryck. Troligtvis efter jul, den kommer ju inte ut förrän i maj, men jag älskar att vi har en färdig bok att skicka ut så tidigt. Det betyder att månadstidningar och andra med lång pressläggning hinner läsa en text som till och med är korrad.
För jag hoppas ju att de läser Gloria, såklart, men det hoppas jag ju med alla mina 250 tusen böcker. Hahaha.

Ungefär så.
Nu kör vi.
Lördag.
Himla bra dag, så här långt!




1 kommentar:

Cicci H sa...

Maj! Perfekt för mig att önska i födelsedagspresent!