Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Hösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


lördag 24 oktober 2015

Jag hade verkligen tänkt att jobba idag,

men orkade helt enkelt inte.
Och vad gör vi i den här familjen när vi inte orkar?
Just det, vi vilar (ähum, läs sover i mer än två timmar mitt på dagen.)

Men tre tidiga mornar (utom idag) har satt sina spår, så istället läser jag "Kvinna inför rätta." Fantastisk bok som jag inte har en aning om vart den ska ta vägen. Jag-personen står inför rätta och vi får historien berätta för oss genom hennes brev till den älskare som också ska vara involverad på något sätt. Vad som har hänt vet jag inte när jag har läst en tredjedel.

Författare Louise Doughty
Kvinna inför rätta.
Forum förlag.

"Vid 52 års ålder verkar Yvonne Carmichael, framgångsrik genetikforskare, ha allt man kan önska sig – ett vackert hem, ett lyckligt äktenskap och två vuxna välartade barn. Men när hon en dag blir inbjuden som föreläsare för medlemmarna i ett parlamentariskt utskott gör hon något som vanligtvis skulle vara henne helt främmande: när hon möter en främling, som hon inte ens vet namnet på, drabbas hon av en så överväldigande attraktion att hon en stund senare har sex med honom på offentlig plats. De inleder ett förhållande och passionen frigör krafter som hon inte kan kontrollera. Krafter som leder henne och hennes älskare in i en mordrättegång.

Från förhörsbåset berättar Yvonne sin historia och växlar mellan rättegången och händelserna som föregick den. Vittnen kallas in och ger sin version. Bit för bit kartläggs förloppet och när vi tror att vi vet vad som hänt kastas nytt ljus över skeendet.

Det är psykologisk spänning på högsta nivå där författaren ställer skarpa och intelligenta frågor kring moral och 
konventioner, lust och passion, trygghet och fasad, jämlikhet och karriär, självbedrägeri och överlevnadsinstinkt. Kvinna inför rätta är en oroande bladvändare om hur en impulsiv handling kan ödelägga allt. - See more at: http://www.forum.se/bocker/utlandsk-skonlitteratur/k/kvinna-infor-ratta/#sthash.aXRMVElY.dpuf
4 kommentarer:

Karin Härjegård sa...

Tack för det boktipset! 😊

Ezter sa...

Tack för tipset!

Cecilia Johansson sa...

Man måste tillåta sig att vila ibland - när kroppen säger att man är trött. Det har jag fått lära mig :P

Åsa Hellberg sa...

Karin och Ezter; läs för tusan :)

Cecilia; ja, verkligen. Jag är också bra på det.