Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Hösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


lördag 10 oktober 2015

De sjöng lite ur My fair lady igår.

Jag var med och gjorde en skoluppsättning av den, 1976-77. Jag spelade Freddie (det var dåligt med manliga sångare i min högstadieskola), som Eliza får ihop det med ( i alla fall ett tag.)

Vi som spelade i föreställningen fick åka till Stockholm och se musikalen på Oscarsteatern.
Jag har inga som helst minnen av det (men jag har det av vår egen föreställning), men jag hade en känsla av att Jarl Kulle spelade Higgins.
Och säg det som inte Wikipedia kan ge svar på:
1977 Oscarsteatern, regi: Henny Mürer
Higgins: Jarl Kulle, Eliza: Anna Sundqvist, Doolittle: Olof Thunberg, Överste Pickering: Sigge Fürst, Mrs Higgins: Barbro Hjort af Ornäs, Premiär 23 september.
Det var en bra uppsättning vi gjorde. Carina, vår föreställnings Eliza, spelade framgångsrikt revy med Kjell Kraghe i Strömstad senare, och Agneta som gjorde professor Higgins är musiklärare. 
Tillsammans med dem två, och Anita, hade jag en sånggrupp som hette 6F. Fyra Fantastiskt Fräkniga Flöjtister Från Fjällbacka. Vi hade en aktiv musikskola i kommunen och under många år var jag med på det mesta, från diverse konserter, till marchorkestrar och sologrejer. Teater och musik. Kul som tusan och min dröm var aldrig att skriva, det var att stå på en scen. 
TUR då att jag kan kombinera det där nu.
Min scen idag är tvättstugan. Jag svor förstås som vanligt men när jag hade städat efter alla andra lugnade jag ned mig. Nu ska jag strax tillbaka och börja torktumla min dunjacka. Jag har exakt två timmar på mig att få den torr.

3 kommentarer:

Simona sa...

Shit vad kul med My Fair Lady.
Vet du - jag får alltid psykbryt i min tvättstuga och får ALLTID städa efter alla andra, jag blir GALEN. Skönt att få det sagt.

Elisabet Nielsen sa...

Mitt mest ineffektiva tvättpass var den gången jag kastat in en mörkblå jumper som behövde tvättas separat första gången. Jag behövde inte ens ha den förr än senare i veckan, tyckte bara det skulle var skönt att få den ren och klar att använda. När jag sedan hade fyllt nästa maskin till bredden med lakan och kökshanddukar och örngott och annan mangeltvätt - var den, vilket jag inte sett, ur funktion!

Åsa Hellberg sa...

JSimona; ja, så roligt att de gjorde nummer från den!

Elisabet; det lät onekligen oeffektivt:)