Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 21 juli 2020

Exakt en månad utan mjöl, socker och mjölk


God morgon från skrivbordet.
Jag har nog inte gått ned något i vikt av min kosthållning, men har å andra sidan inte gått upp heller.
Fast jag väger mig aldrig. Av någon anledning gör siffrorna mig på vågen ledsen och eftersom jag inte är ledsen om jag INTE ställer mig på vågen så är ju det beslutet ganska självklart.

Men det funkar ju inte att äta så här i all evighet, jag får väl modifiera det lite om ett tag. Men bröd och mjölk går ju att låta bli, i alla fall oftast.
Nästa gång det planeras är på Jonathans födelsedag den 12 augusti, mitt i min SEMESTER!

Gud vad jag längtar.
Samtidigt som det är så himla kul att jobba.
Men jag har gjort det oavbrutet i flera år känns det som, och aldrig varit ledig mer än högst några dagar i taget.

Hittills i år har jag redigerat Kvinnorna på Flanagans, skrivit och redigerat Sonja och Susanne (kommer i augusti) och skrivit Flanagans 3.

Resten av året ska jag bara redigera, jag tror inte att jag startar upp något nytt förrän nästa år. Möjligtvis research och testskrivande, men det vet jag inte än och i så fall bara för att det är roligt. Det vore fantastiskt med en lugn höst.
Min favvisårstid.
Jag antar att jag inte kan åka till London i november-december som är min egen tradition eftersom det passar perfekt till den stora redigeringen som brukar börja efter jul, men jag hoppas att jag har allt jag behöver till bok nummer 3.

Det var det, tisdag morgon.

Fin dag ute än så länge








2 kommentarer:

Cecilia Johansson sa...

Spännande med nya projekt. I helgen ska jag skriva på manuset. I morse kändes det SEEEGT! att skriva. Ska ta nya tag innan läggdags och bara skriva i helgen.
Det börjar klia i skrivarfingrarna av att läsa om ditt skrivande.

Åsa Hellberg sa...

Härligt!!