Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 4 juli 2020

Lördag och jag har sovit UT,

och har inte ens börjat jobba än. Men jag ska nu.
Det regnar ute och är tvärgrått, och det är nästan skönt för mig som kämpar (nåja) med mitt jobb vid skrivbordet. Som för övrigt nog är det bästa köpet jag har gjort (Ikea höj och sänk). I ärlighetens namn sitter jag mest men det funkar så himla bra och är perfekt i hörnan i vardagsrummet. Det stör inte, och när jag är OSTÖRD av min omgivning funkar jag som bäst.

Nu har jag alltid funderingar på nästa projekt, om det så är att sätta upp en hylla eller om jag behöver en lampa till (eller gå ned i vikt, skaffa en träningscykel, eller om jag ska äta godis en lördag). Så håller mitt huvud på och jag låter det vara.
Jag mår rätt gött så det stör mig inte.

Nu sista köret mot 50 000. Jag passerar det i morgon. Min semester i augusti hägrar.
Jag har inga planer, för vem törs ha sådana nu, mer än att jag ska läsa, läsa och läsa. Jag längtar så efter det. Just nu lyssnar jag mest, men jag vill ha en bok i handen också.

Helst skulle jag vilja dra på en Sverigeturné, men vi får se om jag pallar när det är dags. För vart ska man åka om man inte vill bli smittad men se vackra vyer, bo på fina hotell och vara ensam?
Jag har tittat på hus att hyra en vecka eller två, men det kniper till i magen av tanken och då är den nog fel.

Jaja.
Jag ska jobba i 27 dagar till.
Sen så.



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hyra ett hus låter väl trevligt? Eller åk hem till västkusten?
Jag blev mormor igår... sjunde barnbarnet, sjätte pojken...

Åsa Hellberg sa...

Grattis, vad roligt!!

Västkusten är inte att tänka på i år, med mamma i karantän.
Hoppas nästa år istället!