Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 18 juli 2020

Sedan min mage mådde dåligt

för några veckor sedan, har jag varit 100 % procent ensidig i min kost. Inte en avstickare.

Jag äter paprikahalvor fyllda med ost och kokt skinka till frukostlunch vid halv elva,
en banan mitt på dagen och
kycklingfiléer med massor av kokta grönsaker som jag gör till mos med en klick smör.  Och osötat äpplemos som jag råkar älska just nu.
That´s it. Jag åt det när jag var hemma hos mamma också.

Inga mjölkprodukter, inget mjöl.
Och inga ägg, som jag verkligen tål men som jag åt strax innan jag blev dålig och därför inte är ett dugg sugen på längre

Jag fick ont en annan gång efter att jag hade ätit ugnsstekt lax och det har jag inte ätit sedan dess. Det är som om kroppen vägrar.

Det enda jag är sugen på är bröd. Segt, gott, FÄRSKT polarbröd av vete med en massa ost på.

Å andra sidan är bröd alltid min ingång till det som jag inte mår bra av, som socker, ännu mer vete och gräddbakelser, och jag vill inte dit igen.

Idag efter en UTMÄRKT dag i skrivstugan plockade jag undan kläder som är för små. Jag skulle säkert kunna städa bort lika mycket till, men jag tar det pö och pö.
Jag har inte ens börjat titta på alla tröjor.
Man växer inte ur dem på samma sätt, men jag ska ändå ta tag i dem i morgon om jag hinner.

Det var det. Lördag. I morgon ska jag söndagslajva med Simona klockan 10. Hurra!

Polarpärlan Vete - 600g - Ditt svenska skafferi





Inga kommentarer: