Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 8 augusti 2021

LEDIG,

 ska tvätta håret, åka och köpa en ny tratt till min kaffebryggare och flera par diskhandskar så kanske jag kommer ihåg att använda dem, tänker på toa och så.



Tv4 är på. Jag ska vara med på lördag och tipsa om böcker. 


Sedan behöver jag planera kommande vecka. Jonathan fyller år på torsdag, så då kommer jag mest att vara ledig eftersom jag ska till Sumpan och fira honom. På fredag ska vi på restaurang och fira lite till och på lördag på bio (tror jag planen är). Alltså blir det jobb måndag till onsdag, först och främst i alla fall.

I huvudet vevar hur jag ska lägga upp fortsättningen på romanen jag skriver på. Det finns flera vägar att gå nu när jag är halvvägs och jag behöver låta det mala. Jag måste sätta igång i morgon oavsett hur jag gör det, men det är inte förgäves för det handlar mest om struktur och hur jag ska berätta historien. Allt jag skriver ska vara med, frågan är bara var det ska in. 

Är sommaren över nu? Ibland är augusti så himla varm, men det verkar inte bli så i år. I Stockholm har det ju varit en galet het sommar, men inte lika varmt på västkusten, och det finns ju en risk chans att solen återkommer. Vet inte vad jag hoppas på. Gärna sol, men inte så varmt, tror jag. Och sedan vill jag ha en krispig höst med promenadväder. 10 grader, typ. Den perfekta temperaturen om ni frågar mig. Önska får man ju!



Här hänger mitt täcke och kudde och vädras varje morgon. Så sval och härlig luft just nu.

Det var det. Nu borsta hårbotten (så att den inte kliar) och tvätta håret. Jag kan fortfarande ha lite medelhav i det. 


3 kommentarer:

Cecilia Johansson sa...

Härligt med olika planer. Min plan för veckan är att ta hand om hushållet, men också skriva 2000 måndag - fredag. samt gå minst 20.000 steg. Alla steg utöver det är en bonus.

Eva-Lotta sa...

Än är det inte höst och det är jag tacksam för. Vaknade till 19 grader. Det har mullrat på avstånd och varit moln i kanterna, men solen har segrat. Lycka till med manuset!

Åsa Hellberg sa...

Cecilia; härligt!

Eva-Lotta, 19 är bra!!