Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum I höst är jag med på Författarkvällar i Uddevalla och Lysekil, och på bibliotek i Värmland.

onsdag 4 augusti 2021

Bra dag till sist igår.

Jag vilade mig ur tröttheten och det funkade. Emellanåt klipper ju en sådan där matt dag till, och jag har lärt mig hur jag ska hantera det nu. 


Piggelin även om det inte syns

Idag är det nästa sista arbetsdagen. Jag har 1000 ord kvar till målet, alltså tar jag hälften idag och hälften i morgon. Då har jag nått ungefär halva manusmängden som ett första utkast, sedan växer det ju under redigeringen eftersom jag aldrig ombeds stryka något, bara utöka, och den här gången har jag inte broderat texten ett dugg eftersom jag bara vill få ned storyn.

Jag hoppas hinna redigera en omgång innan jag ska skicka det till Teresa, men vi får se. Det kan också vara så att jag skickar, hon godkänner storyn och sedan redigerar jag på egen hand i några veckor utan någon input från henne. Jag har ingen koll på när den ska komma ut, mer än att det ska ske nästa år någon gång.

Det var väl det, denna morgon när jag tar ledigt på förmiddagen och istället jobbar efter lunch. 

Tänkte vara ute liiiite mer idag, så solskydd måste på. Blä.2 kommentarer:

Cecilia Johansson sa...

Låter intressant! Igår kunde jag skriva de första 1525 orden på manuset av totalt 70.000 ord Får se vad det landar på) idag är jag trött. Har sovit 5 timmar inatt. Så det blir en ofrivillig paus från manuset idag.

Åsa Hellberg sa...

Heja!