Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 21 augusti 2021

Min läpp fortsätter spöka





 och jag blir alltmer orolig för att det är en reaktion på medlet jag äter för min mage. Det är ett granulat gjort av gummi, och man kan vara allergisk mot det. Såvitt jag förstår kan man ju bli allergisk, man behöver inte vara det "från början."

Jag tror att jag ska låta bli medlet ett par dagar så får vi se vad som händer. Och sedan återföra det igen om det ändå inte blir bättre. Jag ska komma ihåg att nämna det när jag kommer till läkare, för även eksem kan vara ett symptom på latex/gummiallergi. 

Det är ju ingen livsviktig medicin, jag får hitta ett annat bulkmedel i så fall, men jag har gillat det här. Och min mage har älskat det. 

JAJA. Jag vill bli av med min svullna mun, det är det viktiga.

Idag har jag i alla fall skaffat en ny kudde, ifall det är kvalster jag är allergisk emot i den gamla. Troligtvis inte, men det skadar ju inte med en ny ändå. 

Det var det, lördag, när jag har rensat ännu mer, ställt ned balkongkuddar och grill i förrådet, tagit upp matta och lampa, har tvättat och grejat här hemma, Inte jobbat ett jota, det behöver jag dock göra i morgon. I morgon ska jag också skura badrummet, sedan är allt rent i ... tre dagar, typ. 

Hoppas att ni har en fin helg!



3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hoppas du får rätt på det! Allergi kan komma när som helst. Vi var på bröllop en gång, mina läppar svullnade något extremt. Räkor? Coca-Cola-cola? Kom aldrig fram till vad det var. Peppar peppar har det inte hänt igen. Det var -81 så jag har klarat mig ett bra tag.
God söndag!

Åsa Hellberg sa...

Oj, vad märkligt. Hur snabbt gick det över, minns du det? Jag tänker att eftersom mitt håller i sig måste det vara något jag får i mig varje dag.

Eva-Lotta sa...

Minns inte riktigt. Men satt inte i flera dagar som ditt. Tog allergitabletter tror jag mig minnas.