Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 26 augusti 2021

Lyllos mig, som fick en fråga om hämtning på Arlanda.

 Jag såg det två timmar senare, men efter en snabb koll på ankomster såg jag att flighten var 10 minuter sen, vilket gjorde att jag hann fram precis, och fick en lång och härlig pratstund med Jonathan som hade varit i Berlin och jobbat.

Det där är guldstunder, när vi kan babbla ett par timmar, käka på en McDonald´s (som jag aldrig kan stava till utan att kolla först) drive in och bara uppdatera oss lite.

Sedan körde jag hem honom till Sumpan och därefter tog jag mig hem i spöregn och bilköer. Det var det värt. En snabb sväng in i Farstra centrum för att handla pyttelite på Konsum, och nu är jag hemma och dricker dagens sista kopp kaffe.

Manusarbetet idag gick toppen. Jag tyckte att jag hittade en bra fortsättning på en karaktär och ska nog ha med hen hela vägen ut, tror jag nu. Romanen är som ett före och efter, så jag hade en tanke på att hen bara skulle vara med före, men tror att jag faktiskt vill ha det perspektivet med hela vägen.

Det är så jag håller på. Fram och tillbaka på ett, för mig, ovanligt sätt. Men det är roligt och jag gillar ju utmaningen det innebär.

Typ så.

Imorgon ska jag varken skjutsa eller handla, utan bara jobba ostört (tror jag i alla fall). Det behövs. Jag har ungefär 27 skrivdagar kvar innan deadline. 



Resten av dagen blir det soffmys. Min lägenhet gör sig väldigt bra i regn och rusk och det är så mysigt att ligga i soffan och kolla på min gigantiska tv-skärm. Just nu Riviera på C-more. Inte superimponerad, men den är helt okej. 



Inga kommentarer: