Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 8 februari 2019

Det är så himla trist att jag inte kan publicera bilder.

Jag fattar ju inte varför.
Jag en surfplatta och kan inte publicera direkt från den heller så det känns som om jag har något program, google?, som förhindrar det.
Något måste jag göra, det känns helt antikt att inte kunna blogga via telefonen.

Nåväl, det blir ett senare problem.
Först och främst måste jag skriva klart min kortroman. Jag har inte så många dagar på mig. En hel kommer att gå bort på söndag när jag ska träffa min lilla familj och på måndag när jag måste momsdeklarera.
På tisdag kommer någon och mäter mina fönster för installation av persienner.
Jag fick en offert på 3000 kronor för mina 4 fönster, och det var en tusenlapp billigare än en annan som också gav mig en offert.
Det är lika billigt som att köpa hissgardiner, och mer praktiskt. Jag har älskat att ha persienner när det har funnits mina tidigare lägenheter. Med söderläge på samtliga fönster kommer det att bli tipppetopp i vår och sommar.

Här har jag jag inte alls samma behov av inglasning. Jag bor på femte våningen med eftersom huset ligger i en slänt, i suterräng, så känns det inte särskilt högt. Och en inglasning hade skymt mina träd som jag älskar att se utanför fönstren.
'
Annars idag jobbar jag ju då, och passar samtidigt på att tvätta.
Flera maskiner och hela badrummet kommer att vara fyllt av tvätt, men det struntar jag i. Jag är så himla glad för min tvättmaskin, har inte ångrat en sekund att jag köpte den förra året. Jag tvättar allt utom täcken i den.

Det var väl det, denna inomhusdag.
I morgon ska jag träna igen. Flex heter det, och det är första gången jag provar det. Förr om lördagarna fanns det ett pass på Friskis som heter core soft, men det är borttaget tyvärr. Så jag testar det här så får vi se om det har samma goda effekt som core hade.

Vi hörs.'Tjohej!

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Kan du inte kontakta Blogger och få hjälp?

Anonym sa...

Hej Åsa, om dina persienner...vi fick pris hos en glasmästare, 1100 kronor för ett fönster där en gammal persienn gått sönder. En granne tipsade om Jysk, köpte en där för ett par hundralappar och den är helt ok.Kanske något att kolla in. Trevlig helg!

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, jag har gjort det men inte fått svar. Det kanske kommer.

Anonym, tack, bara så skönt att någon annan installerar, så det är ett paketpris :)