Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 16 februari 2019

Sådär ja, nu var det lördag.

Två veckor sedan jag precis vid den här tiden åt den sista mackan och glassen vid poolen i Puerto de Mogan.

Nu är jag lika vit och torr igen, men såren efter flytten har i alla fall läkt.
Jag tappade en bokhylla på min stortå och fläkte upp den rätt rejält, men precis innan jag åkte tyckte jag mig se att såret började läka efter att jag (ewh) hade tagit bort lösa skinnslamsor (jag sa ju ewh) och nu är det bara ärret kvar.
Samma sak på händerna som for rätt illa och blev fulla med små blåsor som sprack. Dessutom brände jag mig första dagen jag lagade mat och fick sår av alla kartonger som jag först vek ut och sedan ihop.

Min hud är SKÖR, har alltid varit. Sår läker rätt långsamt och jag får dem väldigt lätt.

Men som vanligt tog solen hand om det som är eksemigt. De stora fläckarna av psoriasis (armbågar knän och fötter) har jag sluppit de senaste åren, men jag kan få små fläckar här och där och som läker i solen.
Likadant med min fötter och hälar. Det var en fotvårdsspecialist som frågade om jag hade psoriasis när jag var där och gjorde mig fin en försommar.
Hon tipsade om att fila på torr, inte blöt hud, om man har som jag, och mina hälar är mycket finare efter det tipset.
Och på sommaren har jag inte en spricka.
Sol är verkligen magisk om man har mina problem.

Jag promenerade till Friskis idag och det är VARMT ute, så himla fint.
Solen lyser in i lägenheten och jag har dragit för lite gardiner som skydd. Jag ser verkligen fram emot persienner. Då ska jag plocka bort de här tjocka som jag har nu och istället ha väldigt tunna vita.

Idag hämtade jag också resten av tapeterna som jag behöver för att sätta igång med passagen.

Det kommer eventuellt att ske nästa vecka, för nu ska jag sätta mig och skriva i mitt fördragna sovrum.
3 dagar kvar.
Tjohej.


2 kommentarer:

eval8 sa...

Jättefint väder idag. Vi har varit och köpt golv till köket. Tungt!

Åsa Hellberg sa...

Haha, men vad härligt med nytt golv!