Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 27 februari 2019

Jag vill ju tillbaka i gammal form,

det vill säga gå ned några kilon, sluta flåsa när jag ser en trappa och sova gott på nätterna.
Igår vägde jag mig efter ännu en vecka med 1300 kalorier om dagen. Under veckan gjorde jag ett avsteg i lördags, men annars har jag hållit det.
Well.
Noll viktnedgång.

Men.

Jag har en piggare kropp, hurra. Det gör inte att jag kommer i mina kläder, men det känns lättare att träna och jag står gärna och jobbar hemma. Trappor är inte längre något problem. Jag blir inte yr, hjärtat rusan inte (eller vad det nu gör) men jag tror ändå att jag ska kolla upp mina värden på vårdcentralen när jag har tid.
Jag tror att piggheten beror på de extra B-vitaminet jag tar. Men kanske också på att jag tränar 3 ggr i veckan. I lördags bokade jag av, men då tapetserade jag ju i stället vilket var som ett extra långt träningspass.
Dessutom sover jag gott på nätterna, vilket ju är guld värt.

Idag ska jag jobba och sedan handla.

Första redigeringsdagen på Flanagans var igår och det var SÅ roligt.
Det kommer säkert att bli tuffare framöver, men det gör inte ett dugg. Jag har rätt klart för mig vad min redaktör vill ha och det enda jag inte tänker ge henne är mer miljö (GÄSPGÄSPGÄSP). Möjligtvis pyttelite mer.
Någon färg eller en blinkande neonskylt.

Utöver det fortsätter jag pyssla här hemma när jag har tid. Igår kom mina tavlor med familjen (alltså hundra bilder på min unge) upp.
Och på fredag kommer äntligen min varmluftsspis. Jag älskade den jag hade i Årstadal (min allra första) och ser så fram emot att få en här också. Det var en sådan enormt stor skillnad, upplevde jag.
Jag lagar ju all mat själv och även om jag är ensidig så gör jag det varenda dag. Aldrig halvfabrikat. Att kunna slänga in två formar samtidigt sparar både tid och pengar, inbillar jag mig.

Sedan lämnar mitt nya skåp leverantören på torsdag (med DHL) så jag hoppas att det kommer hit senast i början av nästa vecka.

Då är jag klar med allt, förutom tavlor på väggarna och vägghylla i sovrummet. Jag måste också pallra upp garderoberna någon centimeter från golvet. Benen gick söner när jag flyttade dem, så nu funderar jag på att köpa några kortare brädor att lägga under.
Jag måste fundera lite till på det.

Men ändå, nästan klar, äntligen.

Men allra mest är det förstås full gas när det gäller manus. Jag har ju två som ska bearbetas.

Om jag snittar 20 sidor om dagen så bör jag hinna Flanagans fram till deadline 22 mars.
Sista veckan innan lämning är det möten, frissa och nya bilder som ska tas, så där går åtminstone 2 hela arbetsdagar bort.
Men om jag jobbar alla andra dagar ska det funka.

Sedan har jag åtta dagar på mig att skriva till, och redigera, kortromanen om Sonja, och det borde också gå. Förläggaren har redan sagt att hon vill att det ska bli något längre, så jag har det längst bak i huvudet fram tills jag sätter igång med den direkt efter Flanagans.
Deadline på Sonjan är 1 april.

I mitten av april får jag tillbaka Flanagans. Sonjan vet jag inte, men den kommer nog ungefär samtidigt.

Men jag har i alla 1a-15e april på mig att starta upp projekt Flanagans 2.
Deadline sista juli.

Wohoo.
"Vila får jag göra när jag är GAMMAL",  sa flickan som just klickat hem fem nya e-böcker som hon ska läsa då.


JAG INSER NU ATT JAG REDAN HAR GIVIT ER ALL DETALJERAD INFORMATION OM PRECIS ALLT MÖJLIGT, SÅ SKIPPPA MIN BLOGG FORTSÄTTNINGSVIS.
LÄS DEN INTE.
HÄR STÅR ÄNDÅ ALDRIG NÅGOT NYTT!!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag kommer absolut fortsätta läsa! Ha en fortsatt bra onsdag!

Åsa Hellberg sa...

Haha, tack! Och tack detsamma!