Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 13 februari 2019

Min gröna lampa



Jag köpte den för att jag älskade färgen så som den såg ut på bilden hos nätbutiken. När den kom hade den inte alls samma färg.
Vi pratade nätshopping häromdagen, och Linnea (Jonathans tjej) köper inte på nätet för att hon vill klämma och känna, och hade jag sett färgen på lampan jag fick hade jag kanske inte köpt den.
Jag är lite besviken, men jag borde ha skickat tillbaka den direkt såklart.

Men den gläder mig med sin storlek, så något gått förde den med sig i  mitt sovrum.

Igår hade jag besök av något slags maldjur. Ni som har följt mig ett tag vet att jag hade sådana i Fagersjö, och att det till sist visade sig vara ekstyltmalar (tror jag att de hette).
Balkongdörren stod öppen här ett tag igår, det var härligt väder ute, och jag tror att alla tre kom in då.
Senare placerade de sig i taket i ljuset från lampan och det var då jag såg dem.

Min lillebror varnade för klädesmal, tydligen kan den komma utifrån (granne), men jag tror ändå inte det. Jag tror att det är samma mal jag hade den där hösten.
)En jävel tog jag redan samma dag jag kom hit med mina första kartonger. Jag hade öppnat balkongdörren och sedan såg jag den i taket i köket. Jag dödade den direkt!)

Jag har dammsugit upp två av dem jag hittade igår (den tredje slog jag ihjäl), och hela dammsugspåsen ligger nu i frysen. I morgon tänker jag kolla om jag kan hittade dem där för att kanske kunna bestämma art. (Brorsan trodde inte att ekstyltmalen kan överleva vintern.)
Suck.
Jag HATAR insekter. På riktigt.

I sommar ska jag ha ett nät för balkongdörren. Det är massor med träd utanför så det kommer säkert att finnas gott om kryp där.
Hu!



2 kommentarer:

eval8 sa...

Diverse flygfän slipper man inte i första taget. Spännande när du artbestämt! Ska prova kommentera från min wp, dumt bara att om man loggar ut från sitt google-konto kommer inte mejlen heller...

Åsa Hellberg sa...

Vad är wp?