Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 17 september 2019

Bocirkel var ... intressant.

Minst sagt.
Tyvärr verkade en del deltagare inte alls förstå att det var en feelgoodcirkel de hade anmält sig till, vilket ju blir en rätt trist och tråkig cirkel om de inte alls förstår genren.

En hade inte läst klart (hon gillade verkligen inte någonting), och andra hade invändningar som att språket lät som nutid trots att det var 60-tal i boken, att den var för ytlig och förutsägbart (hon visste från första sidan hur den skulle sluta). Någon tredje var ekonom och förstod inte hur hotellets finanser gick ihop.
Andra tyckte jättemycket om den och någon var kanske varken eller,
Det blev intressanta samtal och vi skulle säkert kunna hålla på en timma till.
Jag fick med mig ett brev från en deltagare som inte kunde komma och det värmde hjärtat mycket när jag läste det på hotellrummet senare.

Allt var väl genomfört och supertrevligt ordnat av Sydsvenskan med Elisabet Andersson i spetsen. Tre feelgoodförfattare återstår under hösten.

Idag ska jag åka och spana in Turning Torso, innan jag åker vidare mot Helsingborg och plockar upp Elin Olofsson som har varit där på uppdrag. Ikväll finns vi i Höganäs 19.00 i morgon i Båstad 19.00 och på torsdag i Ystad 18.30.

Typ så, från Scandics frukostmatsal.
Bra dag, så här långt.


5 kommentarer:

Robert W sa...

Jag har inte köpt boken än, men jag ska, men jag måste ju säga att det måste till en verklig träbock för att börja diskutera hur hotellets finanser går ihop, för efter vad jag läst om boken är det knappas huvudtemat...

Annelie sa...

Vad tråkigt! Det vill ju till att man är införstådd med vad genren innebär, för annars kan det nog som du säger bli lite tokigt. Märker samma sak inom romance, som jag själv skriver. Har gått manuskurser nu ett par vändor och folk har så otroligt mycket fördomar. Men läser man feelgood eller romance eller vilken annan genre som helst så finns det vissa saker man som läsare går med på, som ingår i genren helt enkelt. Och kan man inte gå med på det så ja, då finns det nog tyvärr en del att störa sig på. Typ hotellets finanser... Men kul att det ändå blev bra samtal, ser fram emot att lyssna på dig på Bokmässan!

Åsa Hellberg sa...

Robert; haha, ja :)

Annelie; vi ses på mässan!

SkåneMarie sa...

Tack för trevligt sällskap i måndags, boken börjar i alla fall mycket bra, jag ser fram emot att läsa vidare. Pratade precis med min kusin och i vanlig ordning så hade hon precis köpt ett par av dina böcker och gillade dem helt klart ;). Andra gången jag tar upp en författare och hon har precis
börjat läsa densamma och var helnöjd. Presenten blev bra, en mkt nyfiken kompis har nog redan börjat läsa.


Njut nu av resten av Skåne

kram / Marie/ @artbymims

Åsa Hellberg sa...

Tack Marie!