Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 4 januari 2020

Vårfeeling i Farsta



Rosa tulpaner och i hörnan vid fåtöljen en rosa/lila orkidé. Kändes som en god idé när julen packats ned.

Idag är jag ledig och ska på bio med Jonathan och Linnea. Vi ska på barnfilm: Frost.
Mitt noggranna schema tillåter det. Men nu är det få lediga dagar fram till och med 20 januari om jag ska hinna klart. Det är i alla fall fortfarande väldigt roligt och just det bådar gott för min arbetsvilja framöver.

Jag hade ett mindre roligt manus en gång och det gick nästan inte att ta sig igenom de tykna  (tyken är västkustska för - småelak, överlägsen, dryg) kommentarerna från den redaktören. Jag klarade max 10 sidor per dag, sedan mådde jag nästan fysiskt illa.
Det var svårt som tusan, men jag klarade det – klagade till den förläggaren – och i nästa runda var tonen betydligt roligare att jobba med. 
Det gör massor att redaktören har en trevlig ton.

Nu är det som sagt kul och jag ser fram emot resten av redigeringen.
Tjohoo.

Hoppas att ni har en fin trettonhelg!