Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 24 januari 2020

Denna dagen, ett liv.

Jojomensan. Bra liv, superbra liv faktiskt.
Idag är jag ledig för tredje dagen i rad. Jag ska läsa, gå till sopsorteringsrummet (HERREGUD, vad jag har mycket papper, plast och annat – glas etc och därefter kanske ta en promenad.
Får se.
Jag kanske bara skiter i det.

Däremot tänker jag göra några övningar på min matta, som är bra och stärkande för min rygg och mina axlar.
Jag ser på bilder och filmer på mig själv hur stel jag ser ut i ryggen. Tantig, liksom. Jag vägrar säga att det är okej, eftersom jag inbillar mig att det kan bli bättre med träning och kanske några kilos viktnedgång.
Jag håller i alla fall än så länge motivationen uppe. Tränade i min gruppjympa igår och i morgon är det samma rygg, mage och flexibilitetspass som förra lördagen. Vrålbra. Jag hade träningsvärk så att låren dallrade dagen efter.

På söndag ska jag se Pernilla Wahlgrens nya show som belönades med fyra plus i Aftonbladet och fyra getingar i Expressen såg jag idag. Premiären var igår.
Ska bli så kul!

Bra uppladdning inför 10 dagars djupdykning i Sonja och Susanne, sista delen i minitrilogin som det är dags att skriva nu. Deadline 1 april, typ. Men ska göra avbrott för att redigera Kvinnorna på Flanagans för jag vill inte göra båda samtidigt. Det här ska bli ett år utan press och stress har jag tänkt.

Typ så, fredag.
Bra dag så här långt.


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag sket i dagens promenad, det regnar. Mycket.
Ha en fin helg!

Åsa Hellberg sa...

Det gjorde du alldeles rätt i. Här har det varit fint väder i flera dagar.