Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 25 januari 2020

Historien om Flanagans

spänner över 50 år, och det är otroligt kul att skriva en sådan berättelse. Frågan nu är ju vad jag ska skriva när jag är klar med serien.

Just nu har jag inte en aning. Jag ska träffa min förläggare i slutet av nästnästa vecka och då ska vi prata om det – och kanske om Flanagans 3, som jag ju ska skriva i sommar.
Det är så mycket jag skulle vilja göra, men tiden räcker faktiskt inte till, så är det.
En ny trilogi vore kul. Och frågan är ju dessutom om jag ska skriva en del 4 av Flanagans? Det skulle funka. 3an kommer att utspela sig år 2000. Det beror förstås på hur serien kommer att gå.
2an är mer konfliktfylld och lite allvarligare än ettan, kommer mina läsare att gilla det?

Skulle det vara roligt att skriva tillsammans med någon? Kanske. Men jag är också rädd för att jag får problem om jag inte får bestämma. Kanske film eller tv skulle funka, men jag är tveksam till roman.

Jaja. Det kommer väl till mig en vacker dag. Vad böckerna ska handla om vet jag ju ändå inte, men ramen kan ju hända att jag kommer på (som hotell i tre tidsepoker, kvinnlig ägare).

Idag ska jag i alla fall träna och skjutsa till Ikea. Jag ska hämta kidsen klockan två.
Wohoo.

Just det, mina böcker gick inte vidare till final (Storytel Awards) eller vann något (Adlibris priset). Det gör inte ett dugg. Jag  gick till final förra året i Storytels tävling och att jag inte skulle göra det i år var givet, eftersom Flanagans i ljud inte har gått lika bra som Ett oväntat besök.

Bonnier hade en konflikt med Storytel fram till september och det drabbade tyvärr Flanagans och  Sexstrejken. Dessutom konkurrerade jag med mig själv när konflikten var över och alla nya böcker från Bonniers släpptes på samtidigt, och med 15 000 lyssningar på nya Sonjor under året så har Flanagans hamnat lite i skymundan på ljud.
Förlaget tror att det tar ny ordentlig fart med tvåan. Hoppas det!