Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 26 januari 2020

Pernilla Wahlgren har hybris


Det här ska bli så himla roligt!

Jag hade en tanke om att åka till stan tidigt och gå på Nationalmuseum som jag fortfarande inte har varit men vaknade bustidigt och somnade sedan om utan väckarklocka, så nu tar jag det piano istället. 
Jag ska äta något om ett tag och sedan pallra mig iväg till stan och kanske promenera därifrån till Cirkus som ligger på Djurgården. 
Det är en fin promenadväg längs med Strandvägen. En gata jag aldrig skulle vilja bo på däremot. De där enorma våningarna är inte alls min grej. 

Det var det. Sista dagen på min ledighet och jag har inte läst min Moyes-bok som jag hade planerat, men jag har lyssnat på halva Klubben. Alltid något. Och den är galet bra. Vilken reportagebok (får man väl ändå kalla den).

Vad har du gjort de här dagarna, frågade Jonathan igår när vi var på Ikea och svaret på det är INGENTING.
Helt perfekt och exakt det jag önskade (utöver det där med boken då, men nu har jag laddat ned den som e-bok för det blir lättare att ligga och läsa då).

I morgon och tio dagar framöver är det Sonja, Susanne och jag som hänger.
Det ska stå 20 000 ord i manuset när de dagarna är över.
Sedan har jag en tvåveckorsperiod till i mars – och när hela manuset är klart ska det vara på 33 00 ord.
Håller planen så funkar det, men det är inte mycket luft i den. Ju mer jag gör nu i tio dagar, desto bättre är det.

Bara en månad tills vi är i New York. Hoppas hoppas att inget sätter käppar i hjulet för det.





Inga kommentarer: