Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 8 januari 2020

Jag tänkte på hur vi åt honung

när jag bodde på bondgården med mamma, styvpappa och lillebror.
Satan, vad gott det var att skrapa honungen direkt från ramen.



Mjölken var mindre god. 
Den kom i sådana här hinkar typ och sedan tog mamma bort grädden som låg som en tjock hinna över mjölken. Det blev alltid gräddklumpar kvar och jag tyckte att det var fruktansvärt äckligt.





Jag kom kanske att tänka på landet när jag såg min gamla kompis i instaflödet där han återigen påminde om vikten av att vaccinera sig mot TBE.

Han blev själv svårt sjuk för några år sedan (men har blivit till stor del återställd efter massiv träning och då var han redan i strålande form när det hände vilket säkert har hjälpt honom). 
På instagram besökte han en ung kille som fortfarande, efter 6 månader, satt i rullstol.

Bara gört!

Jag tog Jonathan och Linnea med mig, de fick 3 sprutor under ett år – jag 4 – och påfyllning bör ske efter fem år (tror jag). 
Billig försäkring mot en förskräcklig sjukdom som inte alla klarar lika bra som min kompis gjorde.

Idag ska jag jobba, fika med väninna och se sista säsongen av Brothers & Sisters.

Inga kommentarer: