Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 6 november 2020

Dagen efter föreläsningen

 där EN person satt i publiken.

Och jag fattar ju det, såklart. De flesta som kommer till mina föreläsningar är 50 plus, och vi kanske är försiktigare än de som är yngre. Sidådär 50 personer kunde se föreläsningen hemma framför datorn och efteråt ställde de frågor. 

Summan blev att det ändå gick bra, men när man inte får feedback från en publik så vet man inte alls var man ska skruva det man säger, om ett skämt går hem eller om folk bara gäspar och tycker att det är svintrist. Jag föreläser ju mycket på gehör och det försvinner med den här formen av "underhållning."

Hen som kom, var i alla fall superhärlig. Och hon såg glad ut, så jag hoppas att hon (och två som jobbade på bibblan) ändå hade det bra i den stora och tomma lokalen. 

Idag är vädret fint här så jag behöver ta mig ut. Och så behöver jag jobba 10 sidor men det gör jag senare. När jag redigerar är jag inte lika beroende av att komma igång direkt på morgon, däremot behöver jag börja senast 13.00. 10 sidor tar ett par timmar, beroende på hur mycket jag skriver till. I den här första omgången handlar det mer om det än att fingranska, det kommer i senare skede.

I helgen ska jag få ihop en ny skrivlektion i Virusskrivskolan. Det har kommit in frågor från de som hänger med om om ni har en fråga så skriv den i kommentarsfältet. 

Hoppas att ni får en finfin helg!Det här en bild jag fick från en av dem som hängde med via datorn igår. 


3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Bättre en kom än ingen!
Jag har precis varit ute på min första promenad på länge. Har varit så himla trött en längre tid, men idag gjorde jag ett tappert försök att rycka upp mig alltså😉
Trevlig helg!

Cecilia sa...

Hej Åsa!

Trillade helt oplanerat in i din härligt opretentiösa blogg.Du skriver den så mänskligt och okonstlat, rakt upp och ner alltså. Härligt! Har inte läst dina böcker ännu, men det kommer jag så klart att göra och bidra till att flytta upp dig på listan med mest utlånade författare :)
Jag är precis i startgroparna för att på riktigt sätta igång med eget skrivande. Livet har haft andra planer för mig fram tills nu. Så det känns fint att vara lite på G.

Önskar dig en härlig helg!
Hälsar Cecilia

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, haha, ja. Vad skönt att du kom ut, jag ska också bli bättre på det.

Cecilia, heja, visst har du sett att jag har en skrivskola i en annan blogg? https://virusskrivskolan.blogspot.com/