Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 10 november 2020

Ett minne.

 Nya roliga intervjuer, var rubriken på det här inlägget från gamla bloggen i september 2010:

"den här gången med Sven Wollter i programmet Wollter & Röör på P4. Det spelas in på onsdag och sänds 22.00 lördag kväll (vilken lördag är jag inte riktigt säker på än). 

Jag kunde precis tajma in det med den viktigaste händelsen den dagen, det första föräldramötet på nya skolan. Som ensamstående har jag tagit varje vabb, varje skolmöte, alltid anpassat alla jobb efter dagishämtningar och lämningar, tagit hand om alla doktorsbesök och kört till farmor. Ensam tagit hand om operationer, hjärnhinneinflammation och bruten fot. Ett oerhört kärt besvär, även om jag så här lite i efterhand inte riktigt förstår hur jag har lyckats få ihop det. 

Nu får jag tack och lov ihop det även på onsdag, för att jag skulle missa föräldramötet finns inte på kartan."


Jag minns intervjun, eller snarare samtalet, som helt okej. Vi var tre personer, utöver Wollter, som pratade om missbruk –  och hjärntvätt i Livets Ord. 

Mest minns jag Wollters uppmaning om att jag måste ha gurka och paprika på morgonmackan så att jag fick i mig grönsaker, det åt han varje morgon berättade han innan sändningen. Jag var lite nervös och kände kanske inte att jag kunde leverera mitt bästa, men så är det ju ibland.

Vilken skådis han var. Och snygg som satan. Han dotter Stina som kommer ut på mitt förlag är så lik honom. 

Nu vill jag se Raskens igen. Ska tydligen finnas på Svt Play.