Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 26 november 2020

Första turen men nya Håndan gick bra.

 Inga fötter som letade efter kopplingen. Automakörningen har jag inga problem med, alltså, det är mest när jag ska starta, backa och sånt som jag måste kolla in spaken. 

Det är en liten, för mig, raket som jag har köpt. Jädrar i min låda vad den drar när jag trampar till. Tjohoo, för det. Jag har saknat det med min andra. 

Efter att jag hade lämnat in de nya däcken hos däckfirman jag hämtade de gamla hos tidigare, var jag och handlade och det är en jäkla skillnad att göra det halv ett på dagen mot när jag brukar vara där, mellan 9 och 10. När jag ska köpa julklappar ska jag göra det en tisdag så tidigt som möjligt och ha en klar plan på vad jag ska köpa. Jag ska ta bilen till stan och rusa runt så att det är klart på en timma max. 

Vi brukar ha som tradition att julhandla mat och sånt tillsammans (Jonathan och jag) dagen innan julafton, men i år gör jag nog det ensam och i mer god tid. Jonathan och Linnea kommer dagen innan julafton och åker hem juldagen och slipper alltså hjälpa mig att handla, istället får de laga mat och baka lussekatter. Bra fördelning, om ni frågar mig. 

I helgen ska jag hämta dem så att de får provåka vrålåket och hjälpa till att klä granen. Det blir störtmysigt! Vi har alltid bakat julgodis någon av adventsdagarna men nu gör vi det dagen innan julafton eftersom Linnea firar med oss. På lördag blir det lunch och gran, om de inte vill stanna längre vilket de förstås är välkomna at tgöra. Mormors gamla skål. Här lång marängsvissen hon gjorde varje jul: vispad grädde, maränger och kakao. Väldigt gott.

Eftersom jag har varit bilupphetsad i några dagar är jag tokslut idag. 

I morgon måste jag städa och tvätta och sedan är det helg igen. Inte hört ett ord om mitt manus, får väl se när feedbacken och nya deadlines dimper ned. Så länge latar jag mig bara.

Hurra!