Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 19 november 2020

Spruta,

 öm som satan som vanligt, men nu är det i alla fall gjort. Det och fotot till körkortet, som jag tog i en automat i Nacka.Nu ska det bara skickas också. Jag har verkligen letat efter frimärken som jag var övertygad om att jag hade hemma, men det hade jag inte. Alltså måste jag köpa det idag eller förresten, i morgon. Jag behöver handla och mer än ett besök i Farsta känns som överkurs.

(JAJA. Dessa tråkiga blogginlägg.) 

Jag har hur mycket som helst att göra till och med måndag då jag ska lämna manus, men från och med tisdag nästa veckan kan jag ägna mig åt julpynt och sånt som jag har i min källare. OM jag mot all förmodan skulle behöva något mer så tänker jag att Åhléns ju har det mesta och om man går dit tidigt slipper man trängas. 

(SOM BARA FORTSÄTTER!)

Har jag något roligt att berätta? Nej, det har jag inte. Det betyder inte att mitt liv är tråkigt, bara att jag inte gör så mycket kul grejer. Jo, kul för mig. Men inte för er. 

Kul för mig är just nu att redigera, titta på hus på hemnet, leta ny bil (kanske, medan min fortfarande har ett hyfsat värde), titta på tv, googla en massa skit.

Där har ni det. Hellbergs vedermödor i ett nötskal. Det går ingen nöd på mig som ni förstår.

Tjohej, denna dag där jag vaknade av spöregn – men kolla vad som kan skönjas på min horisont.


5 kommentarer:

Robert W sa...

Idag kom den första snön här i Vålberg, men den färgade inte marken vit. Det är fortfarande plusgrader. Och jag får ändå inte gå ut. Kanske att jag kan smita ut till brevlådan och hämta in posten.

Eva-Lotta sa...

Det låter som mina inlägg. Men man gör ju inget som är värt att berätta.
Handlar och hämtar förbeställda böcker på bibblan. Punkt. Ja, du skriver och jag jobbar med ljus. Annars låter dagarna rätt lika.

Åsa Hellberg sa...

Robert; det är på tiden att vi alla får se snö nu. Fast den får gärna komma och gå, här i Stockholm.

Eva-Lotta; haha, jag tror att de flesta hemmajobbare kanske har det likadant.

Eva-Lotta sa...

Fast jag jobbar inte hemma. Men bara med två gubbar😏

Åsa Hellberg sa...

Aha, okej :)