Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 18 januari 2021

Jag tittade inte på utfrågningen om corona igår,

jag klarar inte riktigt sådana saker för hur man än vrider och vänder på det så kan väl ingen säga att de som ansvarar för strategin med berått mod har tagit livet av folk. Jo,  Busch påstod väl det förstås, men i mina ögon är hon bara ute efter att vinna poäng till sig själv, hon om någon skiter väl i andra. 

Har vi öppet samhället så klagas det på det. Stänger vi blir det ett jävla liv. Det går inte att göra rätt. 

Andra länder, som England, öppnar och stänger, öppnar och stänger, har ansiktsmasker, öppnar och stänger. 

Om vi som kan stannar hemma, håller avstånd och tar EGET ansvar för att inte bli smittade, istället för att trängas bara för att det inte är stängt, så skulle smittan ju minska. Det är ju vad myndigheterna har sagt hela tiden.

JAJA, jag sitter hemma och GÖR RÄTT. 

Jag ska jobba. Skriva in en grej jag kom på igår. Jag har ungefär 100 sidor kvar i första omgången, och hoppas att jag har gjort dem på en vecka. Sedan börjar jag om, men då är det stora "problemen" lösta och jag kan börja med det som är roligt på riktigt: finliret. 

Var rädda om er!




Det här är min våg. Ett par byxor som satt betydligt tajtare i våras.


3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Precis. Gör alla bara det vi blir uppmanade att göra så. Men nej då, istället gnälls och klagas det på både personer och myndigheter. Att de inte tvingar oss. Ska det verkligen behövas. Jag tror inte folk hade skött sig bättre då. Jag blir trött på folk. Och jag blir dödstrött på Corona så jag tittade inte heller på programmet.

Kerstin Brandt sa...

Håller med! Hur de än gör blir det fel, alltid någon som gnäller. Det Ebba Busch sagt om att man med berått mod tagit livet av folk är ett nytt lågvattenmärke. Jag gör som du, stannar hemma och hoppas det ska ta slut snart.

Åsa Hellberg sa...

Bra tjejer!