Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 3 januari 2021

Idag har jag pratat med en person

 som jag behövde inför redigeringen av Flanagans 3 och nu börjar det klarna hur jag vill ha det. I morgon börjar jag. Efter att först ta tag i lite administrativa uppgifter. Och så måste jag handla. Alltså ska jag försöka gå upp tidigt, vilket kommer att bli knepigt eftersom jag har SOVIT UT två dagar i rad och inte vet  när jag kan somna. 

WELL, latmaskeriet är över, nu tar Hellberg nya tag!

På nyårsdagen städade jag bort julen helt och hållet och vanligtvis brukar jag tycka att det blir lite tråkigt hemma efteråt, men inte den här gången. 

Granen stod framför balkongdörren och tog mycket av det lilla ljus som trots allt finns utanför dörren. Mitt kök/vardagsrum är ju redan mörkt från väggfärgen, och det blir ju inte ljusare när jag döljer ett av de få fönster som finns i rummet.

Jag älskar utsikten mot skogen, men saknar mer ljusinsläppp. Lägenheten i Fagersjö, den jag lämnade för Liljeholmen, var en hörnlägenhet med massor av fönster. 

En vit jul i Fagersjö, 2016 typ. Det var så ljust att jag ofta hade hissgardiner över halva fönstren.

Alltså siktar jag mot våååren nu. En månad framåt ska jag redigera, och då är vi inne i februari, sedan börjar det ju ljusna alltmer. Känns behövligt, minst sagt. Jag har dubblat dosen D-vitamin den här vintern. 

Typ så, ett par dagar in i januari.

Idag fyller min 15 år äldre morbror år. Jag grattade med den här bilden på honom, mormor och mig i huset i Fjällbacka. Året var nog 1968.








1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Vi städade också ut julen då. Så himla skönt!