Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 10 januari 2021

Mitt manus växer,

 som det alltid gör under redigeringen. Ännu mer nästa varv. Det är som om jag sakta med säkert bygger på till slutkorret. Det är egentligen när storyn är satt som man (jag) börjar brodera mer. Jag vet att jag har berättelsen i fokus när jag skriver grundmanuset, det som är det första som min förläggare får läsa. Sedan ändras den något i andra varvet, inte mycket men ändå. I det här varvet är storyn satt, men ologiska luckor måste tätas och går inte det måste storyn kanske förändras lite. 

Så jag lägger till, blir tydligare, köttar på de människor som min team inte riktigt begriper sig på. Vi har oerhört olika referensramar och det måste jag ta hänsyn till. 

Nu är jag klar för idag, tjohooo.

Målet framöver är 15 sidor per dag, det kommer att ge mig tid att gå igenom det en gång till när jag har lagt in mina ändringar. Jag skulle gärna ha ännu fler veckor nästa omgång. Nu var det försenat en vecka och det hoppas jag få igen nästa varv. 

Tidigare idag skrapade jag fram min bil, det har kommit lite snö och den låg hårt packad på rutorna och taket. Den har inte körts på en vecka, så jag tog en lång tur i söderort för att göra den riktigt varm. De kommer mer snö nu, men det kommer att bli lättare att borsta av efter dagens körning.

Jag körde från Farsta till Älvsjö, och sedan via Hökarängen vidare till Haninge där jag gick in på Bauhaus och köpte en duschgardinstång (där stod man utanför och räknade kunder, men de var få när jag var där), och därefter tillbaka till Farsta igen för att handla och hämta ett paket som jag hade beställt. Skor från Bally. Halva priset. Jag trodde att de bara hade kängor. De här finingarna hittade jag på nätet. Superbekväma med lagom hög klack.

Allt på bilen smälte och när jag parkerade var den snöfri. Min pärla. Jag är så glad för att jag kunde köpa den.

När jag väl kom hem slängde jag mina sorterade sopor, åt frukost och jobbade. Nu ska jag hemmacykla och sedan se om det passar att ha gardiner som avskärmare mot hallen som är så trist, och som jag ser från vardagsrummet/köket. 

Jag är pigg idag och det är så skönt!

Hoppas att ni har haft en fin helg.
2 kommentarer:

Cecilia Johansson sa...

Jag har just gått igenom första vändan av denna redigeringsrunda. Fokus på berättarperspektiv.

Ska börja gå igenom mina karaktärer och deras karaktärer.

Använder Tidningen Skrivas trappstegsmodell.

Åsa Hellberg sa...

Toppen!