Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 25 januari 2021

Snön var redan på plats när jag vaknade,

 och det ska tydligen komma mer. 

Jag låter bilen stå, hade tur att hitta en tid hos Mathem och de levererar mitt på dagen idag. Bilen kan jag sopa i morgon. 

Idag är det bara jobb. Jag har ungefär 30 sidor kvar att redigera och sedan börjar jag ju om igen. Målet är att klara av det sista i den här rundan idag. Om två veckor har jag deadline och om allt går som det ska borde det inte vara några problem att vara klar till dess. 

Peppar peppar. 

Min morgon har jag delvis ägnat åt ett par försvunna örhängen. Vet inte varför jag fick för mig att jag ville ha på mig dem idag, men det ville jag.

Problemet är att de är borta. Och att jag har en svaaaag aning om att jag har lagt dem någonstans. Typ i en väska, plånbok eller liknande. Jag tappar aldrig bort smycken, har aldrig gjort, men innan jag återgår till letandet måste jag verkligen jobba!

Typ så. Måndag, när jag har satt på mig ett annat par så länge!



Jag vet, ögonen ser gula ut, men det är ljuset! Jag har kollat.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hoppas att du hittar dina örhängen!

Åsa Hellberg sa...

JA, de låg i en smyckepåse där de skulle ligga :)