Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum

ALLT INSTÄLLT I NULÄGET.

Deltar gärna digitalt, och även dessa bokningar går via Författarcentrum.”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

onsdag 2 juni 2021

300 från målet

 men det är ändå okej. Idag gick jag upp i tid och började jobba i hyfsad tid ...

I morgon ska jag köra en grej  hem till Jonathan och sedan tänkte jag ta en promenad på stan. Det brukar vara snabbt överstökat för min del, men det här mysigt att åka dit någon gång. Jag har inte varit där sedan jag köpte julklappar. Är det helt omolnigt åker jag nog hem snabbare än om det är moln, eftersom jag gärna solar på balkongen istället för svettas på stan. 

Idag har jag varit utan bredband sedan halv två och när jag går in på Telia säger infon att det är ett problem här och att jag ska få ett sms när det är löst. Halv sju ringde jag, eftersom jag ville ha ett besked om hur länge det skulle ta, och då fick jag veta att det INTE ALLS är några driftstörningar hos mig, så sagt och gjort, jag startade om allt … bara för att få exakt samma resultat som tidigare. 

Då skrev jag om det på Instagram, taggade Telia, och fick svar att det VISST är problem här och att jag kommer att få det där sms:et.

Well. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. De verkar titta på olika system. Och nu är klockan 20.00 och teknikerna och sms:arna har nog gått hem för dagen. 

Tv:n funkar, men inte playtjänsterna, och datorn har jag kopplat upp mot telefonen via bluetoth för att få tillgång till bredband på datorn eftersom det är så smått att använda telefonen.

Jaja, de lagar det väl så småningom. Det finns värre saker här i världen.


Idag mös jag lite mer på balkongen, vilket betyder att jag åt lunch där under parasollet och jag satt dessutom där och pratade i telefon. Jag tror till och med att min lilla soffa kan vara bekväm att sitta och jobba i. Den är i bra höjd och inte särskilt djup. Jag ska testa mig fram så får vi se. Under parasollet är det svalt och skönt, för att sitta i solen när jag har lämnat solstolen är inte aktuellt. Jag solar för att bli brun, inte för att det är skönt. 
Vid Medelhavet är en annan grej, där kan man glo på folk, ta en promenad i vattenbrynet och bada. HERREGUD, vad jag ser fram emot att få göra det igen!

Det var väl det. Onsdag. Bra dag så här långt och exakt två veckor kvar till dos 2. Nu är det mest Jonathan som jag vill ska få sitt vaccin. Linnea fick sin andra dos idag (hon fick ju tidigt pga jobb som assistent) så det är bara han kvar i Stockholmsfamiljen Hellberg. Mamma har fått båda, men brorsan och min svägerska är unga och har inte fått sina än. 

Jag hoppas så att han kan få den första innan junis utgång. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vi får våra andra i morgon 🤗 hoppas vi mår bra efter dem.

Åsa Hellberg sa...

Hurra!