Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 29 juni 2021

Idag börjar jag jobba,

 men jag gör det enkelt för mig första dagen och idag läser jag bara igenom de två-tre kapitel jag skrivit hittills. Mest för att få en känsla av om det är där jag ska befinna mig. Jag hoppas att jag fick till det då, men har egentligen ingen aning. Det vet jag först när jag har läst. Startdag för nyproduktion är 1a juli. Det är på torsdag. Så idag och i morgon till tanke och fundering. 

Men den här dagen måste starta med det tråååkigaste jag vet, och det är att tvätta håret. Var femte dag är det dags. 



Min tunna hår går att dölja, men det är helt beroende på frisyr. 

Först borstar jag det med vanlig hårborste (för att få bort alla lösa hår efter att ha haft det uppsatt de tre senaste dygnen, jag är  väldigt tunn på huvudet och tappar fortfarande massor), sedan tar jag fram min andra borste för hårbotten. Det är nämligen så att om jag borstar håret börjar hårbotten klia så infernaliskt att det enda som hjälper då är hårbottenborsten som får igång blodomloppet i skalpen (eller något, jag vet i alla fall att det hjälper) Först när det är gjort kan jag tvätta håret. Schampo, inpackning och balsam. Idag behöver jag dessutom raka benen och då är det en procedur i sig. Fast min vana trogen planerar jag förstås hur jag ska vara mest effektiv även i duschen. Alltså rakar jag benen medan inpackningen verkar. Jag gör som ni vet sällan någon planlöst. 

Mina planer har inte alltid funkat, men de har altid funnits där. 

Sedan ska håret torkas, men det är sällan jag piffar mer än så en vanlig dag. Torrt räcker, då kliar inte hårbotten på ett par dagar. Sedan ska hormoner ska smörjas på. Huden få någon slag lotion och sedan ska jag EFTERSVETTAS. Vad är det för ett påfund? VA VA VA? Det gör att ju att det ju omöjligt att klä på sig direkt! 

Jag älskar de dagarna mellan tvättarna där jag går in i duschen och tvärvänder. Det är bra tempo för mig. 

I eftermiddag tänker jag ta mig till badstranden. Det ska bli hundrafemtio grader idag också och balkongen blir för varm. 

Igår drog jag ut min fläkt på balkongen som jag har gjort tusen gånger tidigare, och HERREGUD vad skitig den plötsligt var. Fläktbladen var täckta av ett tjockt lager damm. Hur är det möjligt?  Och jag har inte sett det innan jag ställde in den i sovrummet för ett par veckor sedan (kanske till och med bara en vecka). Alltså har det kommit sedan dess. 




Ser ni dammet på bladet till vänster? Det kom i natt!! Sista test ikväll då ska jag inte ha på luftfuktaren. 
Dammet gör sig bättre på golvet där jag enklare kan tvätta bort det. 

Det KAN vara så att min luftfuktare, som står bredvid fläkten i sovrummet, samarbetar med dammet (jag trodde att de skulle samarbeta med att fördela fukt) så att smuts lägger sig på fläkten trots att den går hela natten. Detta är den enda lösningen jag kan tänka mig. 

Jag kunde klämma in en dammvippa i en springa och torka rent, så nu är den okej igen (fast sedan tog jag fotot ovan och då var den ju inte alls okej), men jag skulle nog behöva en fläkt som är lättare att rengöra. Att skruva loss skruvar för att öppna och göra rent är överkurs.

JAJA. 

Nu är det skrubbdags för Hellberg, lakan ligger i tvätten och manuset bara väntar på sin genomläsning. 

Idag spelar Sverige. 21.00.  Heja Heja!



2 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Mystiskt att det kan bli så mycket damm på så kort tid ... Vad är det för hårbottenborste du använder?

Åsa Hellberg sa...

En jag har köpt på Åhlens, tror jag. Den har en mjukare botten, som gör att den inte är lika hård som en vanlig hårborste.