Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum

ALLT INSTÄLLT I NULÄGET.

Deltar gärna digitalt, och även dessa bokningar går via Författarcentrum.



”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara



”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

tisdag 15 juni 2021

Jag äter värktabletter pga en tand

 där det blir inflammerat ibland,  och därför känner jag inte ens om armen gör ont efter sprutan. Förra gången gjorde det ju det, men nu nada. På sin höjd lite ömt. 

Men jag är trött och det beror på tandeländet ... som jag måste fixa, tillsammans med framtanden som bråkar sedan länge. Jag ska sövas är planen (från mig), jag ska bara hitta den tandläkare som gör det. OM min framtand ska rotfyllas tänker jag INTE göra det i vaket tillstånd. Punkt slut.

Eftersom Pamela Andersson har skrivit en hel bok om tänder tänker jag fråga henne eftersom vi är vänner.  Hon kan kanske tipsa om en bra tandläkare. Den som lagade mina hål för ett och ett halvt  år sedan, typ, var inte så tippetopp. Däremot var tandhygienisten superduktig, så dit kan jag tänka mig att gå igen. Men först måste jag kolla vad som händer med mina tänder! (Vill inte ha goda råd!)

Idag har jag inte alls gjort det jag skulle, så nu återstår morgondagen till korrläsningen för i morgon kväll ska Nya tider på Flanagans in. Istället för att jobba har jag varit i centrum, köpt shorts, skickat tillbaka skor, hämtat underkläder som jag köpte massor av på Lindex på nätet, men hämtade i butiken i Farsta. Nu ska jag bli duktigare på att slänga det som är utslitet. Just underkläder använder jag tills de är grå, urtvättade och har tappat all form. Behåar ska vi inte prata om. 

Men jag hatar att ha behå och skiter i om de inte sitter perfekt. Behå-band som skär in i ryggen är INTE min grej. Alla behåtanter i butiker säger att jag ska ha en mindre storlek i omfång, men jag kan inte andas om det är för tajt och min byst är för stor för sådana där slappa sköna linnevarianter.  Jaja. Nu har jag i alla fall mängder med nya trosor, exakt likadana, och kan slänga de gamla. Återstår behåar för mina är alltför risiga nu. Mitt värsta. Blä, men nödvändigt. 

Kalendern fylldes på idag, under mötet med mitt team. Jag ska var med på Nyhetsmorgon i juli och augusti , det visste jag. Bokmässan i september (digitalt men man är på plats i Göteborg) visste jag men inte att jag skulle stanna en natt, jag ska fysiskt äta LUNCH med min förläggare i juli (vi har båda fått andra sprutan, jag igår hon idag) och i mitten av augusti ska jag signera böcker, PÅ FÖRLAGET, för utskick. Det är alla saker som kräver kläder och smink (Hurra). 



Sedan är det flera digitala grejer runt releasen 25e augusti som jag kan sköta hemifrån. Jag har ju också min skrivresa sista veckan i juli och första i augusti. För att inte tala om frissan den 8e juli. Nu är jag "klar" tidigare än så, måndagen efter midsommar har det gått två veckor, men jag låter frissantiden ligga kvar. 



Min lilla risbuske

Härligt. Jag är MER än redo att röra mig ute igen. På söndag blir det en heldag med Jonathan och Linnea. Jag ska hämta dem, vi ska äta brunch på stan och sedan gå på BIO i stan innan jag kör dem hem igen. Fattar ni. BIO! Det ska bli så sjukt roligt.

Musikalfilm: In the heights. Har fått lysande recensioner. 

Hurra!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Kan bara säga att du ska vara glad du inte läser min blogg, då hade du läst om Yngstas framtandshistoria. Den har varat sen innan jul och är långt ifrån över. Pga tandläkarslarv, så du gör rätt i att kolla upp vem som är bra.
Underkläder, det är en hemsk historia. Hade en kompis som tog med det sämsta på semestern. Slängde efter hand och slapp den tvätten med hem.
Jag var och provade ut bh för ett par veckor sen. Hon sa också mindre runt om. Aldrig i livet, då kan jag inte andas! Större kupa. Nu har jag beställt hem men tror inte de kommer att passa. De jag har är helt slut…

Åsa Hellberg sa...

Usch, vad läskigt. Stackars din dotter!!
Behå är ett GISSEL!