Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 8 juni 2021

Då har jag bokat skrivresa till Cypern.

Jag åker 23 juli. Till samma ställe som jag har varit på med mamma många gånger (och som hon åker till en månad senare med en väninna), där känner jag mig hemma och vet att jag kan jobba bra. 

Jag är ensam, ska inte umgås med någon och den mesta tiden kommer jag att tillbringa på rummet med mitt manus, så jag tror att jag är riskfri som resenär. Både för egen del och för andras.  Det enda är väl om Cypern som land får problem, men den risken tar jag.  

Tidigare år jag har jag:

Ätit frukost.

Jobbat i två timmar.

Simmat, promenerat och sedan ätit lunch.

Jobbat i två timmar

Simmat och torkat i solen

Jobbat i en timma (då är jag oftast rätt trött)

Ätit middag och somnat efter att ha tittat på någon av mina streamingtjänster. 

Jag har varje resa kommit hem med minst 30 tusen ord i bagaget, vilket är ett tredjedels manus. Det är ett tempo jag inte riktigt orkar hålla hemma. 


Idag är det fullt fokus på korrläsning av Flanagans 3. Jag tänker göra klart det innan jag lägger fokus på att skriva nya manuset. Men min research fortgår parallellt. Igår städade jag och gjorde inte ett dugg mer än lyssnade på ljudbok (som är just research). Så det var en produktiv dag utan att jag skrev något. Idag är det molnigt och jag önskar mig regn, men än så länge har det inte kommit en droppe. Det är så skönt att vädra när det regnar för då stannar all pollen utomhus. Jag dammsög mina soffdynor utomhus igår. De var GULA! Och då var det nog inte mer än en vecka sedan jag dammsög dem senast. Golvet innanför balkongen också. GULT!

Fast jag älskar min skog. Igår tog jag ned de gardiner som har hängt på varsin sida om fönsterpartiet i vardagsrummet för att tvätta dem, men just nu känns det som om jag inte ska hänga upp dem igen. Fönstret är ju så himla fint ändå.




Grill och kuddar inomhus eftersom det ju skulle bli regn ...

Det var det. Tisdag. Bra dag, så här långt.




Inga kommentarer: