Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 20 juni 2021

Vilken fin dag jag har haft..

 Jag åkte tidigt för att kika lite på rean på NK och vips hade jag blivit med både klänningar och kostym till 50% rea. Den ena satte jag på mig direkt.









Sedan kom Jonathan och Linnea lite tidigt och så tog vi en promenad innan vi skulle vara på restaurangen för brunch. Det var svinvarmt men vi höll oss i skuggan.

På Berns satt vi inne och hade det superhärligt. Fantastisk asiatisk mat, otroligt dessertbord och bara så himla trevligt. De där två ÄLSKAR mat och är så himla samspelta numera. De har närmat sig varandra från varsitt håll och de har blivit lika på många sätt, vilket ju är toppen när de kan leta efter den PERFEKTA restaurangen i två timmar utan att bli trötta och sura. De tycker exakt likadant om det mesta.




WELL. Mama Hellberg hade fått spel. Ge mig mat, gör mig mätt, är min grej. Jonathan och jag är väldigt olika på många sätt, sedan är han en kopia av mig på andra. 

Han har ett enormt tålamod, är en njutningsperson och har inte bråttom alls. HELT olik hur jag är, som springer genom livet, fixar och donar, och fort ska det gå. Att duscha mer är två minuter är totalt meningslöst i min värld, att äta är kanske inte enbart ett nödvändigt ont, men det är ju heller inte den njutning som han tycker. Jag är ju mycket mer intresserad av sällskapet, vad de har att säga, än att tänka på vad som ligger på tallriken. 

Han kan välja livsmedel i timmar (tillsammans med Linnea). Jag har varit på Ica med dem EN gång, aldrig mer. HERREGUD. Jag tror att vi var där i en och en halv timma och då diskuterades bara bröd i en kvart. Jag fattar inte att de orkar, men de tycker att det är alldeles normalt.

Men åh, vad mysigt vi har det när vi ses. 

På onsdag är jag hembjuden till dem på fotboll och middag.

Superhelg.

I morgon ska Håndan servas och jag ska småjobba och städa. Det är högar av damm här igen. 

Hoppas att ni också har haft det bra!



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Snygga kläder du hittade! Det låter som en bra dag. Vi hade en fin helg med mycket bad🤗

Åsa Hellberg sa...

Tack. Vad härligt med bad!