Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 27 juni 2021

En vanlig dag idag.

 Det gillar jag. Midsommar är jag SÅ klar med.

Jag har gett mig själv ledigt eftersom jag skickade mitt manus igår (går till tryck i veckan, Iiiiiii) och ska börja med att handla – när jag har druckit upp mitt kaffe och duschat.  

Efter Icabesöket, som tar en stund eftersom det är en bit att åka, ska jag åka till Ikea och köpa stora plastlådor att lägga grejer i för jag behöver sortera ut saker från min garderob. Få bort alla böcker, och även kläder. 

Kläderna tänker jag i så fall lägga i förrådet så länge, och böckerna behöver jag ju inte ha i lägenheten om de ändå inte är framme på en fin bokhylla. Jag har ett par bokhyllor på väggen och en vid matplatsen, men jag har böcker till fem hyllor till som just nu dammar i en massa olika skåp där de ändå inte syns. 









Jag kan ju hämta upp dem från förrådet när jag behöver. Ett förråd som jag städade och rensade i för inte alltför länge sedan. 

Jag har några pappkartonger där som jag inte vet vad de innehåller, alltså tänker jag köpa plastförvaring till dem också, så att jag vet var allt finns. 

Bra idé, en ledig dag när vädret kommer att bli sådär framåt dagen.  Just nu är det högsommar och jag vädrar som vanligt sängkläderna så här dags. 




Inga kommentarer: