Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 16 juni 2021

När jag är klar med korret tar jag ledigt över helgen.

 Söndag ska jag ju hänga med Jonathan och Linnea hela dagen, och de andra dagarna ska jag sola, och bland annat slänga böcker som jag inte klarar att husera längre. Mina egna på andra språk, mest. Jag behåller ett ex för jag har ingen plats. Fortsättningsvis ska jag också bara få ett exemplar av varje. Jag ska se vad mer jag har som behöver ett nytt hem och som jag kan lämna på återvinningen. Kläder har jag har jag nyss rensat, men jag har kanske annat i källaren som jag kan skicka vidare, alternativt slänga. Det är alltid så skönt efteråt.

Jag är ju superbra på att vara ledig, och har inga som helst problem att roa mig själv. Jag kan inte minnas att jag någonsin har tyckt att jag inte har haft något att göra eller att jag haft det långtråkigt när jag har varit ensam. Jag har däremot haft det långtråkigt när jag har varit i par. Så märkligt ändå. Men jag tror att det handlar om att då har jag inte bestämt själv utan rättat mig efter någon annan och det har väl inte alltid roat mig. 

Det är bara en av tusen små ting som bevisar hur bra jag mår av att få leva själv. 

Nu måste jag få tag på en bilfirma för service på Hondan. Den jag kontaktade har inte ringt tillbaka. 

Fast det hade de, tydligen. Det låg ett mejl som sa att jag har tid på måndag. Det var ju bra, för bilen varnar varenda dag tills servicen är åtgärdad. 




Det har varit molnigt fram till nu. Superduperdag väntas. 

Tjingeling!



Inga kommentarer: