Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum

ALLT INSTÄLLT I NULÄGET.

Deltar gärna digitalt, och även dessa bokningar går via Författarcentrum.”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

torsdag 3 juni 2021

Bra torsdag!

 Jag började dagen som jag slutade den, utan fungerande bredband och efter en låååång chat med Telia idag konstaterade de det som jag redan hade förstått, att jag behöver en ny router.

Efter det struntade jag i eländet och åkte till Jonathan och lämnade över trädet som var ett felköp för mig men perfekt i hans studio, fick en bamsekram och sedan åkte jag till stan där jag gick runt på NK, lite småbutiker där det inte var kö (för det var det till flera, för maxantalet har väl inte slopats än) och glodde på folk som, speciellt runt Östermalm, är så isptrutade allsköns fillers att det nästan är smärtsamt att se. Ingen gör ansiktslyft idag, utan vad man använder är sprutor med utfyllnadsmaterial eller botox, som förlamar vissa ansiktsmuskler – till exempel pannan. 

JAJA. Jag kanske gör det själv en vacker dag. Eller så tar jag just den dagen en tur på Östermalm först så att jag hinner ångra mig och låter rynkan sitta kvar. 

Synd att jag inte tänkte på att ta EN ENDA BILD för det var verkligen en strålande dag, men det glömde jag helt. Jag borde förstås spanat in kajen och skärgårdsbåtarna nedanför Dramaten, men istället kollade jag på folk på uteserveringar, tittade på dyra handväskor jag INTE vill och köpte en klänning som jag ska lämna tillbaka för den var inte fin på mig när jag kom hem. Synd, för den var svincool, men det var något med halsen som inte stämde. Mitt parasoll gör att det blir två kvm mys.

Sedan åkte jag hem, solade på min fina balkong, kom på att jag hade en gammal router som inte fungerade i ett skåp, men om jag skulle testa att göra en total återställning på den istället för att åka till centrum och Teliabutiken och HYRA ett mobilt bredband. Två gamla, en funkar.

Sagt och gjort, och nu ligger jag är och surfar, på tv:n kan jag se play och min telefon går på WIFI.

Jag är ett GENI! I morgon kväll kommer den nya routern från Telia och då kan jag ju lägga undan den här för framtida behov. 

I morgon blir det jobb och sol (hoppas jag), jag måste också träna in en dans vi ska dansa på festen jag ska till på lördag. 

Men först på lördag ska jag spela in en film till Spanien där jag ska berätta om min nya bok som kommer ut där om en vecka. Jag undrar om de tänker låta den vara på engelska eller om de dubbar? Det hade man ju gärna velat höra i så fall. Men smart att göra inspelning när jag för en gång skulle råkar ha smink i fejan och hyfsad stil på håret, tänkte jag. Alltså är jag manusledig på lördag, men jobbar söndag.

Där har ni resten av min vecka. I DETALJ! (Klänningen är öppen köp i 30 dagar så den lämnar jag tillbaka en ledig dag, kanske nästa vecka.)

Wohooo.

Inga kommentarer: