Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 25 juni 2021

Små grodorna som dansar regndans

 Det är tyvärr så det ser ut i Stockholm idag, i alla fall än så länge. Jag tycker förstås att det är lika trist som alla andra här, jag hade gärna suttit på min balkong i eftermiddag, men klarar mig svinbra ändå. Mer synd är det om alla barn och unga som vill vara ute och ha kul. Jonathan och Linnea skulle till exempel ha picknick. 

Jag ska jobba, det är min sista genomläsningsdag idag (eller på söndag om jag passar på att lata mig också). Min redaktör får förmodligen lite spader av mina små ändringar, men det är ju som det är. Vissa saker är ren korr, men jag passar ju förstås också på att DUTTA! Jag hatar upprepningar, och de har slunkit förbi trots lusläsning om och om igen.  

Vissa saker kommer att falla igenom nu också, så är det tyvärr. Det finns få böcker utan rena korrfel och alla böcker innehåller upprepningar!

Jag tänker behandla den här dagen som vilken som helst. Jag gillar inte midsommar, har inte gjort sedan jag flyttade till Stockholm. Det är nästan läskigt tomt i stan och vart folk tar vägen vet jag inte. 

När jag fick Jonathan var vi ibland på ängen och dansade runt midsommarstången, något år var vi på Skansen. Vi har också flera gånger varit på Kolmården. Den tomma känslan är från när jag flyttade till Stockholm 1986 och var helt ensam. Jag älskar stan men när den är stängd och tom blir det väldigt ödsligt, och så var det både då och nu (tror jag, jag åker verkligen inte till stan en sådan här dag). Min semester började sällan så här tidigt när jag hade ETT RIKTIGT JOBB, så att åka till Västkusten var inte att tänka på. 

Förra året bakade jag tårta till mig själv, i år struntar jag i det. Däremot ska jag till konsum och se om de har potatis kvar. Det är lika gott om ni frågar mig.

Nu ska jag äta frukost. Två stekta ägg, med kokt skinka. Men först lite magmedicin på tre skedar yoghurt. Ett vinnande koncept. 



Hoppas att ni får en fin helg!!






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vi är i husvagnen, Kivik, här har vi sluppit regn. Molnigt men skönt.
Fortsatt fin helg!

Åsa Hellberg sa...

Vad mysigt det låter!