Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 1 september 2021

Så jag tog ledigt idag,

var tvungen att ta tag böcker som skulle skickas och sedan hade jag ju frukostlive innan det och innan det, var jag tvungen att tvätta och torka håret, så den här dagen försvann bara.

Jag tyckte att jag såg så grå, gammal och tråkig ut på liven, jag måste nog sminka mig i alla fall lite nästa gång.

Så jag piffade till mig lite när jag drog iväg med mina böcker, för det har jag ju lovat mig själv att göra när jag lämnar lägenheten. Om inte varje gång så i alla fall oftare än tidigare. Jag sminkade mig inte, men satte på mig andra kläder.Gamla kläder. Kofta från Kappahl, favvisskjorta H&M, har massor i både svart och vitt, och jeans från Lee, också gamla, som var piffigt lappade så här när jag köpte dem. Väska, min ständiga handleds från Stella McCartney. Älskar den när jag bara ska åka och handla och inte har bra fickor. 

När jag kom hem från Farsta centrum var jag så hungrig. Makaroner och köttbullar. A men alltså, vad gott. Jag håller mitt rätt strikta kostschema, men avviker då och då, hittills – peppar peppar – utan någon större katastrof varken i magen eller på vikten. Men som sagt. Peppar peppar.

Jag använder ju inte Inolaxol för magen längre innan jag har testat latexintolleransen, utan har ett annat preparat och jag tycker inte att det funkar lika bra. Men om en månad ska jag till läkaren för eksemet och då får jag väl veta vad det är jag eventuellt inte tål. 

Hittills i mitt liv har jag tålt allt, men en allergi kan ju komma när som helst. 

Igår tog jag min paus på balkongen, vilket gav mig lite färg på kinderna igen, men idag är det jämngrått ute Det var bättre i förmiddags, men då hade jag ju annat för mig.

Jaja. Jag lägger mig i soffan istället. Det finns alltid någon tv-serie som jag vill se. 

Typ så, denna onsdag första september. Hurra. Fram till jul/nyår är jag nu i min bästa tid (Januari mars är jag inte lika förtjust i, men jag ska verkligen inte klaga för jag tycker att årstiderna i Sverige är härliga allihop på sitt sätt). Men inget är som hösten!

Ps, på fredag släpper ABBA nya låtar. Fattar ni? Abba! Jag älskart! 5 kommentarer:

Cecilia Johansson sa...

Man blir inte äldre än vad man gör sig. Jag har barnasinnet kvar trots att jag har passerat 30.

Eva-Lotta sa...

Jag hämtade din senaste bok på biblioteket i förmiddags. Så nu vet du vad jag har framför mig.
Jag får nog också börja sminka mig nu när jag är arbetslös och måste leta nytt… suck.

Åsa Hellberg sa...

Cecilia: Bra!

Eva-Lotta, hurra! Fast åt boken, inte leta jobb. Jobbade inte du med eget företag tidigare?

Eva-Lotta sa...

Nej, jag jobbade 25 år på en liten ljusfabrik.

Åsa Hellberg sa...

Ah, jag förstår!