Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 30 november 2021

Vaknade med halsont,

 fast mer ett sådant man får när luften är lite "trång." Det var samma sak innan jag åkte till Värmland. Igår fick jag också ett sms från Familjebostäder som sa att ventilationen är ur funktion, så det har säkert med det att göra. Sjuk är jag inte. 

Jag undrar om ventilationen styr värmen inomhus, att elementen ska reagera, för någon värme är ju synd att säga att det är. Typ 18,5 grad. Men jag har min lilla bordsfläkt med värme och den står på mitt skrivbord. Än så länge behövs den inte för att jag har precis duschat, men säkert senare idag. Det är kallt i Stockholm. -8 står det på min dator.

Well, ut ska jag inte, jag ska jobba och ta emot mat från Mathem halv tolv typ.

Sedan funderar jag på om jag verkligen har lust att flytta 1 mars. Och hur sjutton ska jag få in min fina garderobsvägg i en ny lägenhet som har en radda av vita tråkiga som jag inte kan slänga ... här gick de att flytta (alltså det fick jag inte heller, de måste tillbaka där de stod igen) men det var två. I lägenheten jag ska titta på är det inte alls lika enkelt. Det var ju inte stans billigaste garderob och jag vill gärna ha den med mig till nästa ställe. 

JAJA. Jag vet inte om jag ens vill flytta just nu (förmodligen inte), men om jag går på visningen har jag sett lägenheterna och kan hålla utkik till en annan gång. Det här är bästa läget i huset, 23 kvm större än här och utsikt mot Mälaren från alla rum.

Snart har jag bott här i tre år, det är helt galet (såg på tre lägenheter här innan jag fick min). Jag bodde i 1 år i Liljeholmen, tror 4 år i Fagersjö och före det 7 år i min bostadsrätt i Farsta. Innan jag köpte den bodde vi i 11 år i en hyresrätt i Farsta strand. 

Söderort blev min grej när jag fick barn. Men jag har också bott i Vasastan, Djursholm, Solna, Kista, Lilla Essingen, Hökarängen, Rissne, Bromma och Vällingby (nästgårds till Hässelby som jag ska titta på, på torsdag) och kanske fler ställen som jag har glömt. 

Jag kunde fått en lägenhet här, en i huset bredvid, stor, en fyra. Men den ligger åt gården och det läget vill jag ju inte ha. Jag kunde också fått en i Mariehäll, med promenadavstånd från Jonathan, men den hade insyn och det vet vi ju vad jag tycker om. 

Där har vi tisdagens rapport. Nu ska jag börja jobba!

Just det. Hela Flanaganstrilogin har idag sålts till POLEN! Hurra! Det har legat ett bud där, men så kom Corona och inget mer hände. Förrän idag, då. Jag blev så himla GLAD!

En annan sak jag tänkte på. Folk skriver ibland att de betalar räkningar. Det gör aldrig jag. Jo, men jag klickar ju bara på "godkänt" i min bank. Jag vet inte när jag fick en pappersräkning senast. Möjligtvis var det för en tidningsprenumeration, men det var allt i så fall. 

Sitter ni med pappersräkningar?

NU ska jag jobba!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Planlösningen ser ändå bra ut! Och utsikten. Den hade betytt allt för mig!

Åsa Hellberg sa...

Ja, utsikten är ju grym, ska bli så kul att se om bilderna ljuger eller inte :)