Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 19 maj 2022

Det blev en såpass lysande arbetsdag,

 att jag gick i mål och nu har jag skickat manuset till Lena och Teresa. Det kommer tillbaka till mig den 30e, då jag är i Fjällbacka. Jag hinner i alla fall kolla smågrejer den dagen, förhoppningsvis är det nästan ingenting kvar. 

För jag hinner bara jobba med det i 4 dagar innan det ska tillbaka igen för sättning, sedan är det korr och då har jag ytterligare en möjlighet att hitta smågrejer, och därefter gör jag också en sista genomläsning där jag alltid hittar ännu mer. 

ÄNDÅ finns det fel när boken kommer ut. Det är sinnessjukt. Men så är det. I flera böcker i rad har namn förväxlats, utan att någon av oss har sett det. Jag tycker att en korrläsare bör ta de felen, men så har det inte varit. 

I morgon ska jag hämta grejer på posten, STÄDA, packa bilen och sedan får jag se om jag har tid, lust och ork att svida om till snyggföpackning och åka till förlaget, eller inte. Just nu är jag inte ett dugg sugen, faktiskt. 

Jag måste också komma ihåg att skicka en faktura, tömma kylskåp och ta hand om mina blommor. 

En lista känns som en bra grej, men den skriver jag i morrn. 

Där har vi det. Torsdag, och jag har solat på balkongen en stund. I morgon blir det moln igen. 



Jag kollar Magdalena Andersson hos Biden. Jag gillar henne och för första gången någonsin ska jag rösta på sossarna. Eller Centern om det behövs för att stötta upp ett samarbete. 



Inga kommentarer: