Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 9 maj 2022

Nu har jag beställt möbler till Fjällbacka

 Själva basen, som sedan ska dekoreras.

Ett vitt matbord till mina svarta stolar, tror att det blir superduper. 



En vit bäddsoffa som drar pyttelite åt grått

En 90-säng och två bäddmadrasser (en sådan behövs ju i soffan)

2 golvlampor.

Ett par gardiner, som ska bli flera. Just nu har jag inte ens en gardinstång. Det är sådana som är lätta att plocka åt sig på Ikea och behöver inte transport. Men inburen leverans kostar 795, typ, det tycker jag är ett bra pris.  

Mattor har jag inte köpt än, men tror att vet vad jag vill ha och det är väl bra om jag köper det också innan möblerna kommer.

Planen är i alla fall att ta emot möblerna måndagen den 23e, få montering klockan 15.00 (för då ska möblerna ha kommit) av en firma som gör det åt mig. Inte sängen, den klarar jag själv, men soffa och matbord är skönt att få hjälp med. Dessutom tar de med sig alla kartonger. Jag hatar kartonger. Tror att det kostar ungefär 1000 kronor inkl allt. Klart skäligt. 

Men ska jag få möbler den 23e måste tapetsera på söndagen den 22a och därför åka hem till lilla mamma lördagen den 21a. Där gick min sista två redigeringsdagar åt, men jag har inget att välja på. Jag får helt enkelt öka redigeringstakten fram till dess.

Sedan stannar jag i Fjällbacka och pysslar hela lediga veckan. På lördagen ska jag på konsert i Scandinavium (där ju Jonathan och Linnea egentligen skulle varit med, men allt blev så himla dyrt med hotell för alla tre, mat och annat som en helgen skulle kosta, att vi avbokade). Men biljetterna till konserten är ju betalda och jag kom på att jag ju har flera vänner i Göteborg och en väninna ville ha biljetterna. Kul, då sitter jag ju dessutom med någon jag känner och tycker om. 

Veckan efter får jag tillbaka manuset och är hemma i Stockholm och jobbar igen. 

Sedan får jag se när jag åker tillbaka till Fjällbacka. Min plan är ju att börja skriva ny bok i början av juni, men jag är inte riktigt klar med den här än då, så vi får se hur min tid ser ut. 

Kanske kickar jag igång projekt ny roman den 7e juni, innan jag får korret den 10e.  Och sedan småskrivande av det  parallellt med korrundor (två, alltid två för Åsa Hellberg) 

Boken går till tryck 1a juli och jag antar att det är då jag sätter igång det nya romanbygget på allvar. Juli augusti september handlar bara om ny roman. Det är hög arbetstakt, men jag gillar ju det. 

Om jag bara får mina arbetstider i Fjällbacka att funka, kommer det att gå strålande. Det handlar mycket om att få vara ifred och det kanske inte är bästa stället i världen för just det. Just det är jag lite nervös för, men jag måste helt enkelt stänga in mig och inte tacka ja till fikor, båtturer, bryggdans och middagar i solnedgången ... (ni hör att jag tror att det blir en fiiiiin sommar på västkusten.) Det blir minst sagt en utmaning. 

Typ så! Måndag. Jag ska börja med att HANLDA!



Inga kommentarer: