Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 11 maj 2022

I natt har jag drömt om att en människa hatade mig.

 Jag tror att vi jobbade ihop, att jag kände som man gör inför en jobbkompis, men hon tyckte att jag var en hemsk människa; jag var för fet och hade en omöjlig personlighet. Jag försökte få henne att tänka om (den förödmjukelsen) men inget fungerade. Till sist började jag tapetsera ett stort rum med tio meter i tak, för att få bara ifred. 



Den här snälla människan kan man väl inte hata? 

Ibland är det verkligen skönt att vakna!

Låg länge och såg på tv igår, hade ställt väckarklockan på 9, och vaknade inte en sekund innan den ringde, men herregud vad sömnig jag är idag, trots 7,5  timmas sömn. Det är nog allt drömmeri. Ska dra igång den här dagen med jobb och kaffe, sedan kanske jag behöver tupplura lite.

Det viktiga idag är jobbet. Jag skulle också behöva sola, det var längesedan nu. 

Sista arbetsdagen på några dagar eftersom det är foto i morgon, och jag ska till Karlskrona fredag lördag. Jag ska åka förbi en av mina äldsta och bästa vänner i Söderköping på vägen dit. Jag ska fika, klappa hennes hästar och uppdatera mig på det senaste. 

Hon och hennes supertrevliga man har ett sommarboende i Grebbestad, vilket gör att man ju den här sommaren faktiskt kan träffas. 

Min andra gamla bästis  har också ett sommarboende, fast i Fjällbacka, och henne ser jag också fram emot att träffa mer. Redan Kristihimmelsfärd, faktiskt, för då ska hon och hennes precis lika trevliga man till Fjällbacka och då är ju jag där. 

Det visar sig att jag stannar i Fjällbacka ler dagar än jag trott, för jag har en grej i Stenungsund den sista maj, som är en tisdag, så åker jag därifrån och hem till Stockholm första juni. Det betyder att jag måste komma igång med jobbet där efter några dagars pyssel, och det är ju bra att testa så att jag kan ringa och gallskrika på Telia om det skulle behövas. Jag minns inte att det där med Bredband någonsin har gått så smidigt som det sägs att det ska göra.

Påminnelse till mig själv: TBE-vaccin. Ska försöka ta det nästa vecka innan jag åker till västkusten.

Det var det. Jag blev genast lite piggare av min blogg. 13e året jag bloggar. Helt galet. Vilken dagbok jag skaffar mig. 

Fast vad gör man om Blogger lägger ned? Det är en bra fråga som jag inte tänker fundera på nu.

Tjohej!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Då byter man portal. Om det nu skulle hända.
Så mycket trevligheter du har inplanerat framöver!
Drömmen låter som en sådan dröm som håller sig fast… irriterande!
God kväll!

Åsa Hellberg sa...

Ja, men får man med sig allt innehåll härifrån då?

Tack detsamma!