Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 17 maj 2022

Jag skulle LÄTT,

 kunna sätta mig på ett plan till USA igen i morgon. Nej, inte USA, New York. Det är otroligt vilken dragningskraft den där staden har på mig. 

Jag såg på bilder därifrån i morse och är så himla glad för resan vi gjorde. Bara det att vi kom iväg med biljetterna jag bokade i JUNI 2021. 








Idag fyller en klasskamrat, min bästa genom hela skoltiden, Gunilla (Gilla), 60 år. Nanne Grönwall firade också igår såg jag på Insta. Om ett par år är det Carolas tur, sedan Lena Ph och gänget. 

När många man känner/känner till, trillar över den där gränser blir den ofarlig. Så länge håller jag fast vid mitt 40 år till 100. 

Är just hemkommen från Ikea. Jag handlade ALLT jag behöver till kök och badrum, matta handdukar och sånt, sedan gardinstänger, täcken och kuddar som man ju vill ska vara fräscha, lakan till mig, tror jag har till bäddsoffan, några djupa skålar, glas och vinglas. Ramar till sådant som ska hängas upp.  

Hungrig som en tok gjorde jag snabbt en panna med köttfärssås och kokade pasta,  och nu är jag sådär proppmätt som man blir när man slänger i sig mat. Men vilken lyx att få bli så mätt, det är inte alla förunnat.

Inget jobb idag, för jag har rört ihop dagarna. Alltså jobbar jag torsdag och fredag. I morgon ska jag till stan och äta lunch och det blir ju mitt i min arbetsdag, därför tar jag ledigt då också. 

Där har vi det. Tisdag.






Inga kommentarer: