Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 10 maj 2022

Jag borde ha startat redan, istället googlar jag fåtöljer.

 Suck.


Fin, inte särskilt dyr (drygt 3000) och skulle ev passa hos mig i Fjällbacka till min tapet.
Men det måste jag förstås kolla först. Fördel med den här är att man kan byta klädsel, me lika a lot.



Och jag funderar just nu på om jag istället ska ställa soffan i mitten av rummet och göra en mysig tv-hörna, och istället ha matbordet vid fönstret. Jag har ju köpt ett rätt stort bord, så att jag ska kunna ha 6 gäster på middag/fika. 



Bord vid fönster, soffa mitt i rummet, och en fåtölj vid kortväggen. I hörnan två 120 tv-bänkar LACK från Ikea. På den ena ska tv:n stå, på den andra kanske en vas, en lampa och böcker. Tror att det kan bli en MYSIG hörna. 

Mer om det en annan gång. Nu fokus JOBB!

Fast jag har i alla fall öppnat dokumentet, och jag VET att jag tycker att redigeringen är rolig, så det är mest en krock mellan två saker som måste fixas där jag möjligtvis prioriterar fel denna morgon. JAJA. Jag är snart igång.

På torsdag är det fotodags. Ny fotograf, ny sminkös. Vi ska vara utomhus, så låt oss hoppas att vädret är okej. 

Jag funderar just nu mest på kläder. Det blir ingen glamour den här gången, mer "jordnära" (gud, vilket trist uttryck, men ni fattar). Jag ska se ut som om jag är en person som kan gå en promenad längs med havet en kylig augustikväll. TYP. Ni fattar. 

Sådana kläder måste jag leta mer efter än om påbudet hade varit Glamour. Jag har många slitna mjukiskläder, och många fina kostymer. Få saker däremellan. MEN. Jag köpte ju en randig tröja i New York och med ett par vita jeans till den tror jag blir EN bra outfit. I samma butik köpte jag också en röd linneskjorta som var så fin färg på, den kan också funka. 

Just nu tvättar jag mina vita jympadojjor, och jag ska fundera på om jag inte också kan ha min gamla, men sköna, militärgröna jacka från Zara. En flera år gammal sommar/höst-favorit. Och sedan får de vita jeansen kanske vara desamma på alla bilder. Vissa är säkert bara porträtt. 

Jag är väldigt nöjd om jag får hänga, luta mig, sitta ... allt utom att stå rakt upp för det blir SÅ stelt när jag gör det. 

Typ så.

NU börjar jag!




Inga kommentarer: