Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 15 maj 2022

Jag sov exakt 8 timmar i natt,

 och nu är jag pigg – om inte som en mört så något liknande.

Men det blev av förklarliga skäl sent igår, alltså klev jag inte upp förrän 10. Vaknade med tacksamhet över att vara hemma. Bara någon timma efter jag passerade Tystberga skedde en förskräcklig olycka där. 

Och jag var snuddande nära att råka illa ut när en galning kom genande tvärs över 3 körfält utanför Söderledstunneln. Hade jag tryckt på gasen i samma ögonblick hade smällen var fruktansvärd. Så tacksam idag (igen), alltså. 

Idag har jag börjat packa bilen. För att vara smart, inte stå där lördag morgon förtvivlad över att jag inte får in allt jag vill ha med till Fjällbacka. Det är bättre att veta det redan nu. Vissa grejer är nödvändiga, som köksstolarna. Mattor kan jag köpa på västkusten. Fåtölj och tv också. 

Och än funkar min last. Fast jag behöver kläder till 10 dagar också, men tänker att det väl får ligga i en Ikeakasse, typ. Det är lättare att få in än en resväska, och jag har ju alltid framsätet! Eftersom bilen står i garaget, innehållet inte har något egentligt värde mer än för mig, så kan jag packa den full redan nu. BRA tänkt, Hellberg.

Senare idag kommer Jonathan och Linnea hit och ska använda min balkong till ett av Linnas samarbeten. Om det funkar. De ska testa i alla fall, vilket betyder att jag får träffa dem. Hurra för mig!



Lite kuddar och så här så blir det ju superfint!

Typ så, söndag. Bra dag, så här långt.

I morgon ska jag redigera de sista 30 sidorna, på tisdag äta lunch i stan med gammal arbetskamrat och sedan bara pilla med småord veckan ut. På fredag är det en liten tillställning på Forum på Sveavägen, på lördag åker jag till västkusten, på söndag ska jag tapetsera, på måndag kommer möblerna och den som ska montera, på tisdag åker jag till Ikea och handlar resten plus tv, på onsdag intervju i Fjällbacka och efter det ska mamma och jag åka till Strömstad och hämta hennes pass -  om det är öppet då. Annars kvistar vi dit någon av de andra dagarna. Lördagen den 28e ska jag till Göteborg på musikal, den 30e jobba med ny omgång manus, 31a ska jag till Stenungsund och det MÅSTE jag packa kläder till, shit, det hade jag glömt. Kläder till bokpresentationen och sedan till middagen. KOM IHÅG DET NU HELLBERG!

Alltså har jag att göra varje dag framöver. Gott så. 

Tjohej. 

1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Du ska hinna med mycket framöver!