Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 3 maj 2022

Bakvänd dag.

 Var hemma någon gång vid halv tio, kanske. La mig halv tolv, vaknade halv tre, somnade om till halv sex och nu kommer jag väl aldrig att somna ikväll. 

Dagens mat består av Polly och knäckebröd. 

Jag ska försöka packa upp lite, fast jag har ingen större lust till något annat än att ligga i soffan och glo på tv.

Och titta på bilder från New York. Vilken fantastisk resa det blev. Allt funkade som jag hoppades att det skulle, från vädret som var lite kyligt i början och somrigt i helgen, till att flygen funkade och ingen blev sjuk eller på något annat sätt förhindrad att göra något. Jonathan och Linnea gjorde sitt och jag mitt, sedan sågs vi och åt tillsammans. 

Jag hade två researchhöjdpunkter. Dels ett hus Downtown (då Jonathan tog foton, så fina!),och sedan Ellis Island som gav så mycket mer än om jag bara hade googlat om det. Tänk att alla invandrare till USA kom den vägen förr. I alla fall från 1890 och framåt, som jag intresserar mig för. 

Jag hade kunnat vara kvar på ön längre, men sista båten gick så jag hade inget att välja på än att åka tillbaka. OM jag skulle åka dit igen skulle jag göra det tidigt på morgonen, så att man har ALL tid i världen. Det är sådana köer innan man går på båten att redan där går säkert 1,5 timma bort. Inte minst till security. Och båten går först till Frihetsgudinnan, men den såg jag bara från Hudson river, jag är inte intresserad av den på det sättet.  
Tycker att den bilden är så fin. Perfekt ljus, och kappan blir ju grym på bild. Men platsen är det viktiga. Jag måste ta reda på hur gammalt det här huset är, hur man nu gör det. Jag hittade inget om det i New York men söker vidare.


Ensamlunch på väg mot färjan till Ellis Island. 
På ön, mot Manhattan.


Min kamera är full av bilder som jag ska sortera och kanske printa när jag är PIGG igen. 

Det tar en stund att smälta en sådan här resa, jag ska göra det samtidigt som jag laddar om för att redigera och planera för Fjällbacka och sedan bok TVÅ som jag nu är så taggad för att skriva. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så härligt att resan blev så bra som du förväntat! Ser fint ut på bilderna! Förstår att det tar tid att smälta alla intryck och upplevelser. God kväll!

Åsa Hellberg sa...

Ja, tack!