Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 4 maj 2022

Pigg som en mört.

Ingen jetlag alls, faktiskt. Det kanske kommer men som jag har sovit det här sista dygnet sedan jag kom hem har jag väl aldrig sovit. 6 timmar igår eftermiddag och 12 i natt.

Just nu försöker jag komma ikapp med tvätten, men det är många saker som är "fina" och som kräver försiktig tvätt, och nästan ett plagg i taget. Det tar tid, men tror kanske att jag är klar i morgon. Skjortan från Versace, som jag hade på mig på födelsedagen, klarade tvätten tack och lov. Det står ju kemtvätt i allt fint, men det är ju siden och det går galant att tvätta på 20-30 grader. Det är ju inte smutsigt, bara använt några timmar. 



Finskjorta



Nyköpt randig tröja. Fin till vita jeans, på rea för typ 400 kr och hade kostat 1100. 
Från Banana Republic, där jag också köpte en röd linneskjorta.



Tunn dunväst som jag köpte för att det var svinkallt och jag inte hade varma kläder nog. Den funkade under allt.
(inte tvättad)
Mer än så handlade jag inte. Jo, två böcker. En på New York Library och en Harry Potter, som är ett manus från teatern vi var på. Det finns så mycket att lära av sådana böcker, tycker jag!



Jag har handlat idag. Sådan mat som kroppen gillar. Det måste blir så ett tag nu, känns det som. Fast jag klarade mig från de värsta magknipen i USA. Sista kvällen åt vi massor på en brasiliansk restaurang, och där krakelerade min mage så att jag fick springa hem efteråt, men det gick över efter ett toabesök. Sedan har jag förstås varit uppblåst, men inte haft ont och det var det viktiga.

Hemma vägrar jag att vara uppblåst. Det som gör mig lite skraj är ju att jag ska återfå det där jobbiga tarmproblemet jag låg på sjukhus för, så därför är det viktigt med vad jag äter och hur lätt det är att gå på toa. Och att jag är gasfri, för det är lätt att förväxla magonten med varandra. 

Det blev si och så med min mag"medicin" i USA, så den ska jag förstås också återgå till. Och mina vitaminer som jag också glömde ta.

JAJA. Åter till vardagen, alltså. 

I morgon börjar jag jobba igen. 

Och efter det ska jag ta reda när jag behöver beställa möblerna från Ikea till lägenheten i Fjällbacka för att de ska komma sista veckan i maj då jag är där. 

Planen var ju att vi, Jonathan Linnea och jag, skulle till Göteborg sista helgen i maj, men vi har ställt in det. Så biljetterna jag har till Så som i himmelen ska jag istället ge till min brorsa med fru OM han hjälper mig montera möblerna från Ikea. Annars får han köpa biljetterna av mig. 

Det var det, denna onsdag. Till helgen ska jag på hemlig födelsedagsmiddag, bjuden av Helen och hennes dotter. På söndag onlineintervju på Feelgoodfredags festival. Nästa vecka ska jag fotas den 12e och sedan åka till Karlskrona typ på fredagen, för ett event där på lördag el söndag, har inte alla detaljer om det än. 

Så jag behöver verkligen jobba de dagar jag har kvar. 20 sidor per dag i tio dagar. Det kommer att gå om jag är så här pigg. 

Tjohoo

Inga kommentarer: