Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 29 september 2022

Bra poddprat igår, tror jag.

 Det kändes bra. Opretentiöst, nära och fint. Jag var rädd för att jag skulle bli berörd i studion, men vi höll oss ifrån det allra känsligaste, tack och lov. 

Jag tror att Eleonoras bok kommer att bli en dunderhit, faktiskt. På måndag kommer den. LÄS!

Men jag hade sovit såpass uselt natten innan att när jag väl kom hem efter att också ha lämnat tillbaka klänningar och slängt i mig lite lunch var jag tokslut, så mycket jobb blev det alltså inte för jag somnade i soffan och pratade sedan länge med Jonathan om allt mellan himmel och jord. MEN jag hade hållit gårdagen öppen för det så ingen fara på taket. 

Nu är det fyra dagar kvar. Jag ska försöka arbetea i två pass varje dag. Vi får se om jag fåt till det, hoppas! Jag är otroligt osäker på den här romanen, men det har jag ju varit förr och får väl lita på erfarenheten. Konstigt att det är så svårt varje gång. 

Så här sen har jag heller aldrig varit. Jag kommer inte att hinna läsa igenom den innan jag skickar vilket jag aldrig har gjort tidigare. Men så kommer det att bli om jag inte skriver klart allt idag och det är nästan inte möjligt. 

Typ så, torsdag när jag för tredje dagen i rad verkar ha vallningar, eftersom jag jag förmodligen har glömt att ta hormoner. Fast jag nästan är 100 på att jag har tagit varje dag (även på resan till Göteborg) måste jag väl ha missat någon dag då. 

JAJA.

Nästa vecka åker jag till Fjällbacka. Det är plötsligt "mycket "resor igen. 

Efter Fjällbacka där jag stannar tills den 9e, ska jag till Växjö den 18e oktober. En superuppställning med Kepler, Schulman, Malou von Sivers och Stefan Sauk (som inte släpper bok men däremot läser in väldigt många). 

Jag räknar med att sälja noll böcker i det sällskapet, men roade mig lite med att konstatera att jag i alla fall har släppt flest. Alltid något.  Kan bli en kul kväll.

Typ så.

Trevlig torsdag (här regnar det).


08.55,  mitt emellan Farsta Strand och Farsta. Kameran är riktad mot Farsta Strand.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Lycka till med skrivandet. Hoppas du hinner läsa igenom.
Idag har vi inte regn, igår regnade det välbehövligt hela dagen.
Idag läser jag en bok som fått mig att gråta ögonen svullna och röda. ”Det vi inte visste var lycka” av Agnès Ledig ” Nu ska jag läsa slutet, jag var tvungen att pausa.

Åsa Hellberg sa...

Tack för tips!!