Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 28 september 2022

On my way, i alla fall snart,

 till poddinspelning på förlaget. Vi ska prata systrar, och det ska bli superkul. 

Jag tar bilen. Det känns som en bra idé idag, varför vet jag inte. Vissa dagar är jag sugen på att åka tunnelbana men inte idag.

Efteråt ska jag lämna tillbaka kläder jag borde lämnat redan innan mässan, men då fick jag ju ingen parkering. Jag hoppas att det inte är något problem idag. 

Och senare ska jag FÖRSTÅS jobba. Jag har sovit lite illa i natt, pga att jag är på sluttampen. Allt är därmed som det brukar vara. Jag har ännu ingen riktig upplösning som jag är nöjd med, och tröstar mig med att jag har flera redigeringsomgångar framför mig där jag kan styra upp sånt som inte är 100. Ibland glömmer jag det, och tror att jag måste leverera perfektion redan i den här omgången. Så kommer det INTE att bli, kan jag berätta.

Däremot vill jag ju inte göra min förläggare besviken. Hon tyckte så mycket om första delen, och jag vill ju att hon ska gilla även del 2.

Typ så, denna onsdagsmorgon när jag vaknade en och en halv timma innan klockan ringde. Min kissenödighet är tillbaka, efter mässan. Kan bero på att jag inte har ätit exakt som jag borde, så nu måste jag förstås ställa om igen. 

Igår gjorde jag en gräddsås (med curry, älskar curry) och jag tog så lite grädde som möjligt, men det spökar ändå lite tycker jag.  

Och i morse plockade jag fram alla mina piller. Jag har slarvat som tusan med dem i sommar men behöver nog B-vitaminet, D-vitaminet och Zinket för mitt hår och min hud och ska inte glömma det mer. 

Nu måste jag sätta på mig något form av ansikte. Det ska ju alltid fotas vid sådana här poddtillfällen och officiellÅsa vill gärna i alla fall se levande ut. 

Inga kommentarer: