Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 11 september 2022

En ödesdag.

 Jag ska jobba men fastnade i en massa uppdateringar innan jag klev ur sängen, så jag börjar sent idag. Det finns ingen möjlighet för mig att klara en valvaka ikväll, jag är för orolig för det. Vårt fina varma land är på väg mot något annat om inte högersidan låter hjärtat och mänsklighet tala den här gången. 

Under pandemin dog typ 18 000 svenskar på två år. Att inte sjukvården diskuteras mer är obegripligt. Jag tycker naturligtvis också att gängkriminalitet och mäns våld mot kvinnor är svinviktiga frågor, men 18 000 personer DOG av corona. I Stockholm varslades samtidigt läkare och sjukvårdspersonal. Barnmorskor säger upp sig i förtvivlan medan Stockholm sparar flera MILJARDER. 

Och mina skattepengar går till vinstdrivande skolor. Varför pratar vi inte om det.

Och allra främst. KLIMATET. Har inte högerpartierna förstått att södra halvklotets människor kommer att vandra norrut om vi ignorerar klimathotet längre? 

Jag saknar regler för hur jag som individ kan bidra. Jag vill faktiskt ha riktlinjer att följa, det är sådan jag är. Samma sak med el - och säkert snart även vattenförbrukningen. Tala om för mig vad jag ska göra, så gör jag det. 

Om alla ( i städer) får köra bil 2 ggr i veckan, ha elen avstängd varje dag mellan 13 och 16, bara spolar om man bajsar, annars två gånger per dag, hjälper det? Duscha mer sällan? Är det en bra idé?

Jag behöver handfasta rekommendationer, inte tips, precis som jag fick under pandemin. 

Men det enda man pratar om är gängkriminalitet. Extremhögerpartier har satt ämnet i händerna på oss och vi gick på det. Och ju mer inflytande de får, desto mer skjutningar får vi. Det är naturligtvis ingen slump! Det är så utanförskap ser ut. Och att mitt gamla parti, Liberalerna, har köpt retoriken är förfärligt!

Att moderatledaren har gjort det är inte förvånande. Från dag ett har man sett hur makthungrig han är. Han skyr inga medel alls. 

Och usch för Busch. Det här gänget pratar gärna om Islam, men hennes älskade Kristendom visar i det här valet sitt fulaste tryne. Det är inte vackert. 

Nu ska jag äta ägg och jobba. 

hej då. 



Farsta, valdagen 2022




1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Det är illa, tyvärr ser det inte bra ut…